tomatrisotto

Tomatrisotto med sorte bønner

En nem og virkelig skøn hverdagsret. Har du en rest revet gulerod, squash eller aubergine, er det også meget velegnet i retten 🙂 Ønsker du kød kan man tilføje lidt hakket kylling eller oksekød 😛

Tomatrisotto med sorte bønner

2 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

5

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 alm. løg finthakket

  • 2 fed hvidløg finthakket el. presset

  • 1 spsk olie

  • 300 g ris

  • 2 ds hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 1 spsk oregano

  • 1 spsk paprika

  • 1 tsk timian

  • 1 tsk salt

  • peber

  • 2 ds sorte bønner

  • 50 g revet parmesan

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Opvarm lidt olie i en stor gryde. Svits løg og hvidløg til løgene klare.
  • Tilsæt ris, hakkede tomater, vand, bouillonterning og krydderier.
  • Lad retten simre ved lav varme indtil væden er kogt ind. Er risene ikke helt møre, tilsæt da lidt mere vand og lad det koge ind.
  • Når risene er møre tilsættes de sorte bønner (de skal drænes og skylles inden) samt revet parmesan.
  • Smag retten til med salt og peber og evt. flere krydderier efter smag.

2 Comments

  1. Rasmus Poppelvig

    Et tip!
    200 ml. vand er slet ikke nok til at få risene bløde. Der skal 400-500 ml. i.

    • Britt // Sund på budget

      Det kan variere meget alt efter hvilke ris man bruger, og derfor står der også i opskriften at du skal tilsætte ekstra hvis dine ris ikke har kogt nok 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*