tortilla ala lamachun

Tortilla ala lamachun (tyrkisk pizza)

Har du været på ferie i tyrkiet, er du måske støt på den lækre tyrkiske pizza lamachun. En rigtig lamachun laves med et hjemmelavet fladbrød – i min lidt hurtigere udgave, har jeg brugt en fuldkornstortilla, der gør retten utrolig nem og hurtig at lave, og så smager den selvfølgelig stadig super lækkert 😛

Tortilla ala lamachun (tyrkisk pizza)

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Mellemøstlige retter, Oksekød, Pizza
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Kødfyld
  • 400 g hakket oksekød max 10%

  • 1 alm løg

  • 1 peberfrugt

  • 3 fed hvidløg

  • evt en håndfuld persille

  • 0,5 ds hakkede tomater

  • 1 spsk tomatpure

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk paprika

  • 0,5 tsk chili eller cayennepeber

  • 0,5 tsk peber

  • 1,5 tsk salt

  • Andet
  • 6 fuldkornstortillas

  • fedtstof til stegning

  • Salat
  • 0,5 iceberg

  • 2 tomater

  • 0,5 agurk

  • evt syltede chilipeber, rødløg eller creme fraiche dressing

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Hak løg, hvidløg, peberfrugt og evt. persille fint, eller kør det hele igennem minihakkeren.
  • Bland farsen med det hakkede grønt, hakkede tomater, tomatpure og krydderier.
  • Fordel og smør farsen ud på tortillasene, helt ud til kanten.
  • Opvarm ganske lidt fedtstof ved middelvarme på en pande (stor nok til at hele tortillasen kan være på den).
  • Steg tortillaserne med kødsiden opad et par minutter på panden, og læg dem herefter over på bageplader med bagepapir.
  • Grill tortillaserne øverst i ovnen et par minutter i ovnen til de er gyldne og kødet gennemstegt – hold øje med dem, da de bliver hurtigt færdige.
  • Server de færdige lahmacun rullet sammen med salat, tomat og agurk og evt. dressing.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*