Har du været på ferie i tyrkiet, er du måske støt på den lækre tyrkiske pizza lamachun. En rigtig lamachun laves med et hjemmelavet fladbrød – i min lidt hurtigere udgave, har jeg brugt en fuldkornstortilla, der gør retten utrolig nem og hurtig at lave, og så smager den selvfølgelig stadig super lækkert 😛

Tortilla ala lamachun (tyrkisk pizza)
Ingredienser
Kødfyld
- 400 g hakket oksekød max 10%
- 1 alm løg
- 1 peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- evt en håndfuld persille
- 0,5 ds hakkede tomater
- 1 spsk tomatpure
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk chili eller cayennepeber
- 0,5 tsk peber
- 1,5 tsk salt
Andet
- 6 fuldkornstortillas
- 1 spsk fedtstof til stegning
Salat
- 0,5 iceberg
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- evt syltede chilipeber, rødløg eller creme fraiche dressing
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Hak løg, hvidløg, peberfrugt og evt. persille fint, eller kør det hele igennem minihakkeren.
- Bland farsen med det hakkede grønt, hakkede tomater, tomatpure og krydderier.
- Fordel og smør farsen ud på tortillasene, helt ud til kanten.
- Opvarm ganske lidt fedtstof ved middelvarme på en pande (stor nok til at hele tortillasen kan være på den).
- Steg tortillaserne med kødsiden opad et par minutter på panden, og læg dem herefter over på bageplader med bagepapir.
- Grill tortillaserne øverst i ovnen et par minutter i ovnen til de er gyldne og kødet gennemstegt – hold øje med dem, da de bliver hurtigt færdige.
- Server de færdige lahmacun rullet sammen med salat, tomat og agurk og evt. dressing.
Er der nogen steder hvor man kan se, hvor mange kalorier der er i dine retter fra den sunde madplan? 🙂
vi er forresten helt vilde med din madplan herhjemme
Endnu en nem og lækker opskrift med masser af smag 👌🏻
Tak 🙂
Jeg ved ikke hvorfor, men den her opskrift fungerede overhovedet ikke for mig. Det er som om der manglede noget bindemiddel i farsen. Uanset om jeg steget med kødet opad eller nedad før det kom i ovnen, blev det noget smat. Forskellen var, om det blev noget råt smat eller gennemstegt smat. 😉 Det smagte virkelig godt (jeg tilsatte – ret rundhåndet – ekstra af alle krydderier, for jeg fandt det lige neutralt nok), men kødet blev som sagt smattet og bundene blev knastørre og kunne under ingen omstændigheder rulles, så jeg måtte skære det ud til slices i mangel af bedre.