Har du været på ferie i tyrkiet, er du måske støt på den lækre tyrkiske pizza lamachun. En rigtig lamachun laves med et hjemmelavet fladbrød – i min lidt hurtigere udgave, har jeg brugt en fuldkornstortilla, der gør retten utrolig nem og hurtig at lave, og så smager den selvfølgelig stadig super lækkert 😛
Tortilla ala lamachun (tyrkisk pizza)
Ingredienser
Kødfyld
- 400 g hakket oksekød max 10%
- 1 alm løg
- 1 peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- evt en håndfuld persille
- 0,5 ds hakkede tomater
- 1 spsk tomatpure
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk chili eller cayennepeber
- 0,5 tsk peber
- 1,5 tsk salt
Andet
- 6 fuldkornstortillas
- 1 spsk fedtstof til stegning
Salat
- 0,5 iceberg
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- evt syltede chilipeber, rødløg eller creme fraiche dressing
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Hak løg, hvidløg, peberfrugt og evt. persille fint, eller kør det hele igennem minihakkeren.
- Bland farsen med det hakkede grønt, hakkede tomater, tomatpure og krydderier.
- Fordel og smør farsen ud på tortillasene, helt ud til kanten.
- Opvarm ganske lidt fedtstof ved middelvarme på en pande (stor nok til at hele tortillasen kan være på den).
- Steg tortillaserne med kødsiden opad et par minutter på panden, og læg dem herefter over på bageplader med bagepapir.
- Grill tortillaserne øverst i ovnen et par minutter i ovnen til de er gyldne og kødet gennemstegt – hold øje med dem, da de bliver hurtigt færdige.
- Server de færdige lahmacun rullet sammen med salat, tomat og agurk og evt. dressing.
Er der nogen steder hvor man kan se, hvor mange kalorier der er i dine retter fra den sunde madplan? 🙂
vi er forresten helt vilde med din madplan herhjemme