En lækker vegetarisk udgave er den traditionelle græske ret Pastitsio – en slags græsk lasagne eller mac’n’cheese. Hvis du nogen sinde har været i grækenland, har du nok allerede stiftet bekendtskab med denne lækre og populære pastaret.
Vegetarisk pastitsio
Ingredienser
Linsesauce
- 1 spsk olie til stegning
- 2 alm løg,
- 3 fed hvidløg
- 200 g røde linser, tørrede
- 2 ds flåede tomater
- 3 dl vand
- 2 peberfrugter
- 2 gulerødder
- 1 tsk timian
- 0,5 tsk kanel
- 3 laurbærblade
- 1 bouillonterning
- 3 spsk balsamico (eller 1 dl rødvin)
- salt og peber
Bechamelsauce
- 2 spsk smør eller smagsneutral olie
- 2 spsk hvedemel
- 0,5 liter minimælk
- 50 g revet parmesan
- 4 æg
- 1 tsk muskatnød stødt
- salt
Andet
- 300 g fuldkornspenne (pasta)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog pastaen i letsaltet vand så den stadig har bid og stil til side.
Linsesauce
- Opvarm olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt flåede tomater, røde linser, revet gulerod, peberfrugt i tern samt krydderier, bouillon og balsamico, og lad saucen simre minimum 20 minutter – imens laver du bechamelsauce.
- Når saucen har simret i 20 minutter, smages den til med salt og peber (og fjern laurbærbladene).
Bechamelsauce
- Smelt smørret eller opvarm olien i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
- Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Pastitsio
- Kom 2/3 af de kogte pastapenne i et ildfastfad. Hæld kødsaucen over pastaen og læg herefter et lag af de sidste pastapenne ovenpå. Slut af med at fordele bechamelsaucen jævnt udover.
- Bag pastitsioen i ovnen i ca. 30-40 minutter indtil den er gylden på toppen.
- Lad gerne pastitsionen trække i 5-10 minutter inden servering.
Super lækker ret! Kan linsesaucen fryses ned?
Det kan den 🙂
Super lækker ret! Kan linsesaucen fryses med?
Det kan den 🙂