Quesadillas er blevet en kæmpe favorit herhjemme, så derfor tænkte jeg at jeg også ville lave en vegetarisk udgave til vores kødfri dag. De smager virkelig godt, også selvom man er glad for kød 😉
Vegetariske quesadillas med cremet bønnefyld og hjemmelavet salsasauce
Antal
personer
4
Forberedelsestid
15
minutesTilberedningstid
15
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
150 g hvide bønner, tørrede (el. 1 dåse hvide bønner/ butterbeans)
0,5 tsk chili el. cayennepeber
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk hvidløgspulver
150 g frisk spinat
100 g revet cheddar
1,5 dl fraiche 5%
salt
6 fuldkornstortillas
- Salsasauce
1 ds flåede tomater
0,25 alm. løg
2 spsk citronsaft
0,25 tsk spidskommen
1 tsk sukker
chili el. cayennepeber efter smag
salt og pebet
Sådan gør du
- Bruges der tørrede hvide bønner, skal de stå i blød i minimum 12 timer og derefter koges i 1 time inden brug (jeg plejer at lave ekstra og komme i fryseren, så jeg altid har bønner der er klar). Bruger du dåse bønner skal de bare drænes for væde og skylles.
- Skyl spinaten grundigt og rør den sammen med bønnerne, krydderier, revet cheddar samt fraiche og smag til med salt.
- Kom fyld på den ene halvdel af tortillaen og fold den anden halvdel over fyldet.
- Opvarm en pande med en lille smule olie og steg de fyldte sammenklappede tortillas på begge sider til de er gyldne og osten er smeltet. Husk at være forsigtig når du vender den på panden, så fyldet ikke falder ud.
- Skær quesadillasene over i to og servér med salsasauce.
- Salsasauce
- Kom alle ingredienserne i en blender, og blend salsaen groft. Jo længere tid du blender, jo mindre struktur har salsasaucen.
- Tilføj chili alt efter hvor stærk du kan lide den, og smag til med salt og peber.
Vi siger tusind tak for lækker aftensmad. Så kan mand og søn også være med på vegetariske retter, når de smager så godt.
Velbekomme Lene, dejligt at det faldt i god jord hos hele familien 🙂
Lækkert og nemt