Quesadillas er blevet en kæmpe favorit herhjemme, så derfor tænkte jeg at jeg også ville lave en vegetarisk udgave til vores kødfri dag. De smager virkelig godt, også selvom man er glad for kød 😉

Vegetariske quesadillas med cremet bønnefyld og hjemmelavet salsasauce
Ingredienser
- 150 g hvide bønner, tørrede
- 0,5 tsk chili el. cayennepeber
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 150 g frisk spinat
- 100 g revet cheddar
- 1,5 dl fraiche 5%
- salt
- 6 fuldkornstortillas
Salsasauce
- 1 ds flåede tomater
- 0,25 alm. løg
- 2 spsk citronsaft
- 0,25 tsk spidskommen
- 1 tsk sukker
- chili el. cayennepeber efter smag
- salt og peber
Sådan gør du
- Bruges der tørrede hvide bønner, skal de stå i blød i minimum 12 timer og derefter koges i 1 time inden brug . Bruger du dåse bønner skal de bare drænes for væde og skylles.
- Skyl spinaten grundigt og rør den sammen med bønnerne, krydderier, revet cheddar samt fraiche og smag til med salt.
- Kom fyld på den ene halvdel af tortillaen og fold den anden halvdel over fyldet.
- Opvarm en pande med en lille smule olie og steg de fyldte sammenklappede tortillas på begge sider til de er gyldne og osten er smeltet. Husk at være forsigtig når du vender den på panden, så fyldet ikke falder ud.
- Skær quesadillasene over i to og servér med salsasauce.
Salsasauce
- Kom alle ingredienserne i en blender, og blend salsaen groft. Jo længere tid du blender, jo mindre struktur har salsasaucen.
- Tilføj chili alt efter hvor stærk du kan lide den, og smag til med salt og peber.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Vi siger tusind tak for lækker aftensmad. Så kan mand og søn også være med på vegetariske retter, når de smager så godt.
Velbekomme Lene, dejligt at det faldt i god jord hos hele familien 🙂
Lækkert og nemt
Nemt og lækkert men ikke helt nok når man har 2 teenageres i huset🤔