Her er en opskrift på en sundere udgave af den traditionelle ris alamande, som man derfor godt kan tillade sig at spise lidt oftere. Risengrøden er her erstattet med chiafrø, som har et højt indhold af fibre samt protein og omega 3 fedtsyrer. Derudover er der også skåret drastisk ned i sukker og fedt indholdet i forhold til en normal ris alamande. Er man glutenallergiker, kan man udskifte cremefinen med almindelig fløde, for så er den lækre chia alamande nemlig glutenfri. Velbekomme!
Antal personer |
personer
|
- 4 spsk chiafrø fåes i større supermarkeder
- 3 dl minimælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 40-50 g mandelsplitter eller smuttede hakkede mandler
- 1 dl cremefine 19% til piskning eller piskefløde
- 2 dl cheasy skyr med vanilje
- evt lidt honning, flydende sød eller sukker
- kirsebærsauce f.eks. den sukkerfri fra easis
Ingredienser
Tilbehør
|
|
- Kom chiafrø, mælk, vaniljesukker og mandler i en beholder, og lad det trække i køleskabet natten over.
- Pisk fløden til skum, og vend chiagrøden fra køleskabet sammen med skyr og flødeskum. Sød evt. med lidt flydende sødemiddel, honning eller sukker.
- Servér med lun kirsebær- eller jordbærsauce.