Pita chips er en super lækker og ikke mindst nem snack, perfekt til eftermiddagssulten, børnefødselsdagen eller noget helt tredje.
2 slags sprøde pitachips med grøntsagsdip
Ingredienser
- 4 fuldkornspitabrød
Krydderolie
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- 0,5 tsk paprika
- 0,25 tsk chili eller cayennepeber
- 0,5 tsk salt
- 0,25 peber
Hvidløgsolie
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk timian
- 0,5 tsk oregano
- 0,5 tsk salt
Avocadodip
- 1 moden avocado
- 2 spsk fraiche 5%
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk citronsaft
- salt og peber
Hummus
- 1 ds kikærter
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk raps- eller olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk koriander
- kold vand
- salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær hver pitabrød i 6 stykker. Bland ingredienserne til krydderolien og hvidløgsolie.
- Læg pitastykkerne på en bageplade med bagepapir. Pensl halvdelen af pitastykkerne på begge sider med krydderolien og den anden halvdel af pitastykkerne med hvidløgsolien.
- Bag de penslede pitastykker i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Server med dip.
Avocadodip
- Fjern sten og skræl fra avocadoen og mos avocado, fraiche, citronsaft, presset hvidløg sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
Hummus
- Hæld lagen fra kikærterne og blend dem sammen med olie, citronsaft, hvidløg, krydderier og lidt vand til en jævn masse. Juster tykkelsen ved at tilsætte kold vand lidt af gangen. Smag til med salt.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n