21.december: hjemmelavet rødkål

Bag dagens låge gemmer sig inspiration til hjemmelavet rødkål. Jeg har først fornyeligt fundet ud af hvor nemt (og godt) det er at lave sin egen rødkål, så derfor ville jeg da lige smide anbefalingen videre. Det tager ikke ret lang tid og så smager det markant bedre end det på glas 😉 Denne udgave er lavet med sukker, men du kan også sagtens bruge sødemiddel, hvis du vil have den sukkerfri 🙂

Print Recipe
Hjemmelavet rødkål
Region Dansk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg rødkål
  • 2 spsk smør eller andefedt
  • 2 æbler revet
  • 1 øko appelsin både skal og saft
  • 1,5 dl eddike
  • 150 g sukker
  • 3 laurbærblade
  • 2 kanelstænger
  • 1 tsk timian
  • salt og peber
Region Dansk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg rødkål
  • 2 spsk smør eller andefedt
  • 2 æbler revet
  • 1 øko appelsin både skal og saft
  • 1,5 dl eddike
  • 150 g sukker
  • 3 laurbærblade
  • 2 kanelstænger
  • 1 tsk timian
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Snit rødkålen i strimler. Opvarm smør eller andefedt i en gryde og svits rødkålen ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt revet æble, appelsinskal, saften fra en hel appelsin, eddike, sukker og krydderier, og lad kålen simre i ca. 20-25 minutter. Rør undervejs.
  3. Fjern laurbærblade og kanelstænger, og smag til med salt og peber.
  4. Servér kålen med det samme eller stil på køl til senere brug.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*