Pandekagerne mætter godt og kan både bruges som alternativ til æbleskiver, til morgenmad og mellemmåltid, eller som lidt lækkert i madpakken.
Sunde julepandekage med appelsin og kanel
Ingredienser
- 4 æg
- 2 dl minimælk
- 4 dl havregryn
- 2,5 hvedemel
- 2 spsk honning
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 modne bananer uden skræl
- skallen fra 1 øko. appelsin undgå at få det hvide med – det er meget bittert.
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 knsp salt
- 1 spsk fedtstof til stegning
Tilbehør
- f.eks. frugt, sukkerfri appelsinmarmelade, hakkede mandler, vaniljeskyr eller sukkerfri sirup
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til pandekagerne (på nær fedtstof) i en skål og blend det til en jævn dej med en stavblender.
- Lad dejen trække ca. 10 minutter og rør i den igen inden stegning.
- Opvarm en pande med lidt fedstof og brug ca. 2-3 spsk dej til hver pandekage (de bliver små og lidt tykke).
- Pandekager steges 1-2 minutter på hver side.
- Pandekagerne kan spises som de er, med det tilbehør man godt kan lide eller kolde i madpakken. Pandekagedejen kan også bruges i et vaffeljern til julevafler.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n