Smoothies er en nem og hurtig måde at få en del af de 600 gram frugt og grønt vi gerne skal have dagligt. De kan både bruges som morgenmad, mellemmåltid eller til at hive med på farten, og ved at blende frugt og grøntsagerne, i stedet for at juice dem, får du alle de sunde og mættende fibre med i smoothien.
Jeg bruger kefir i mine smoothies fordi jeg synes at det smager rigtig godt, og derudover er kefir fyldt med en masse gode mælkesyrebakterier der gavner vores tarmsystem. Kefiren kan dog sagtens erstattes af anden fedtfattig syrnet mælkeprodukt, f.eks. A38, skyr eller tykmælk.
Greenien kan virkelig dele vandene, og det har også taget mig noget tid at lære at elske den grønne bandit. Man kommer du ikke uden om, at det er en genial måde, hurtigt at få en god portion super sunde grøntsager indenbors. I min greenie bruger jeg spinat og grønkål, da jeg synes de fungerer rigtig fint sammen og er relativt neutrale i smagen. Spinat indeholder en lang række vitaminer, både A, C, E, K og B-vitaminer, samt mineralerne kalium, calcium, jern og zink
Grønkål har et højt indhold af kostfibre og indeholder også store mængder beta-caroten, folat og C-vitamin, samt mineralerne kalium, calcium og lidt jern.
- Riv det grønne limeskal, og pil resten af skallen af limen.
- Blend ingredienserne, inkl. revet limeskal og limestykker til en jævn smoothie. Tilsæt vand lidt ad gangen til smoothien har den ønskede konsistens - jo tyndere den er, jo nemmere er den at drikke.
- Bruger du ikke frosne grøntsager, er det en god idé at tilføje 8-10 isterninger, for en lækker kold greenie.
Pris pr person: 4-5 kr
Den gule smoothie leder altid mine tanker hen på isen københavnerstang. De friske syrlige frugter sammen med det cremede vaniljemælk, er bare super lækkert 😛 Selvom sundhedsværdien er højest i de grønne grøntsags smoothies, så er der stadig masser vitaminer og mineraler i denne smoothie.
Mango indeholder blandt andet A-, E-n og B-vitaminer samt kalium, og appelsiner er rige c-vitamin, b-vitaminer og e-vitamin samt kalcium og magnesium.
Forberedelses tid | 10 minutter |
Antal personer |
|
- 250 g mango frost
- 2 appelsiner, øko
- 0,5 liter kefir
- 2 tsk vaniljesukker
- vand
Ingredienser
|
|
- Riv lidt appelsinskal og tag til side.
- Skræl appelsinerne.
- Blend mango, appelsinbåde, revet appelsinskal, kefir og vaniljesukke til en jævn smoothie. Tilsæt vand lidt ad gangen til smoothien har den ønskede konsistens - jo tyndere den er, jo nemmere er den at drikke.
- Bruger du ikke frossen mango, er det en god idé at tilføje 8-10 isterninger, for en lækker kold smoothie.
Pris pr. person: 6 kr
Den røde smoothie er en rigtig sommerfavorit med sin søde og letsyrlige smag af jordbær og hindbær 🙂 Jordbær og hindbær indeholder blandt andet A-vitamin, E-vitamin, B-vitamin og kalium.
Forberedelses tid | 10 minutter |
Antal personer |
|
- 200 g jordbær frost
- 150 g hindbær frost
- 2 tsk vaniljesukker
- 0,5 liter kefir el. lign.
- vand
Ingredienser
|
|
- Blend ingredienserne til en jævn smoothie. Tilsæt vand lidt ad gangen til smoothien har den ønskede konsistens - jo tyndere den er, jo nemmere er den at drikke.
- Bruger du ikke frosne bær, er det en god idé at tilføje 8-10 isterninger, for en lækker kold smoothie.
Pris pr person: 5 kr
Hvis nu man slet ikke kan klare smagen af banan, hvad kan man så bruge i stedet i den grønne smoothie?
Alt muligt andet frugt. Jeg bruger også æble, mango, ananas eller de der gule frosne smoothieblandinger fra frost 🙂 I princippet kan du også bruge bær, men så får greenien en ret uappetitlig brun farve 😉
Kan man lave til flere dage af gangen og så stille på køl?
Jeg tvivler på at det bliver særlig lækkert. Jeg har prøvet at lave en portion og stille på køl, og den var fin et par timer efter men nok ikke længere end det.
Kan man bruge noget andet end kefir hvis man ikke lige ved hvor man får det fra?