spinatvafler

Spinatvafler

Lækre spinatvafler der både kan bruges som skøn forret med laks eller til frokost og kold i madpakken. Fylder kan varieres i nærmest det uendelige og det kun fantasien der sætter grænser, prøv evt med tunsalat eller en vegetarisk kikærtesalat. Lav gerne en stor portion og frys dem ned – så er der nem mad til de travle dage 🙂

spinatvafler

Spinatvafler

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 g hakket spinat
  • 3 æg
  • 2,5 dl minimælk
  • 125 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt. krydderier/krydderurter

Sådan gør du
 

  • Tø spinaten op, og klem den grundigt fri for væske.
  • Pisk spinat sammen med de øvrige ingredienser til en jævn dej. Lad dejen trække 10-15 minutter. Synes du at dejen er meget tynd, kan du tilføje lidt mere mel.
  • Opvarm vaffeljernet og pensel det evt. med lidt olie.
  • Steg vaflerne til de gyldne og gennembagt.
  • Server vaflerne med laks, tunsalat, hakket kød og salat, hønsesalat – ja det er faktisk kun fantasien der sætter grænser.

Noter

u003cliu003eHar du ikke et vaffeljern, kan dejen også laves til små tykke pandekage på panden.u003c/liu003eu003cliu003eOgså gode kolde i madpakken.u003c/liu003e

3 Comments

  1. Super mættende. Jeg var i tvivl, om mængden af spinat var drænet vægt – men det valgte jeg at gå med.
    De skal bestemt laves igen (havde et traditionelt hjertevaffeljern, og har indkøbt et til belgiske vafler, grundet denne opskrift).

  2. Jeg er en lille smule (faktisk ret så meget) “bakteriehysterisk” og spekulerer på, om mulige jordbakterier i spinaten, bliver dræbt ved en tur i vaffeljernet?

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*