Broccolisuppe med rugbrødscroutoner

Broccolisuppe med rugbrødscroutoner

Ugens suppe er en lækker broccolisuppe med sprøde rugbrødscroutoner. Suppen er super nem og hurtigt at lave, og croutoner passer sig selv i ovnen imens du dækker bord 🙂

Broccolisuppe med rugbrødscroutoner

3 from 35 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Suppe, Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 stor 1 broccoli

  • 2 2 alm. løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 500 g 500 kartofler

  • 1 liter 1 vand

  • 2 2 bouillonterninger grøntsag el. høns

  • 2,5 dl 2,5 minimælk el. madlavningsfløde

  • 1 spsk 1 timian

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • salt og peber

  • Rugbrødscroutoner
  • 4 skiver 4 rugbrød

  • 1 spsk 1 olie

  • 1 tsk 1 timian

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Broccolien vaskes og skæres i grove stykker (stokken skal også bruges). Løg og kartofler skrælles og skæres i grove stykker. Hvidløg pilles.
  • Kom grøntsager og kartofler i en stor gryde og tilsæt vand og bouillonterninger. Bring det i kog og lad det simre til grøntsager og kartofler er mører.
  • Tilsæt mælk og timian, og blend suppen helt jævn.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber, og evt. mere timian.
  • Rugbrødscroutoner
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir. .
  • Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt, peber og timian. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde – rør evt i ternene undervejs.
  • Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner.

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 7 - Sund på budget

  2. Virkelig nem og lækker Som kommende mor om lidt har jeg en masse til fryseren.. Tak til dig ❤️

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*