Kartoffelomelet m. røget makrel og grønt er en nem og børnevenlig ret med fisk. Har du en pande der kan tåle at komme i ovnen, kan du med fordel give omeletten en tur i ovnen ved 200 grader, i stedet for at bage den på komfuret.
Kartoffelomelet m. røget makrel og grønt
Ingredienser
Kartoffelomelet
- 500 g kartofler
- 6 æg
- 2 dl minimælk
- 1 tsk salt
- 1 bundt forårsløg
- 2 spsk olie til stegning
Tilbehør
- 150 g varmrøget makrel
- 250 g cherrytomater el. alm tomater i både
- 1 pk rugbrød
Sådan gør du
- Skræl og kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Pisk æg, mælk samt salt og peber sammen i en skål.
- Skær kartoflerne i kvarte. Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
- Opvarm lidt fedtstof på panden ved jævn varme og svits kartoflerne og forårsløgene i ca. 2-3 minutter.
- Skru ned til svag varme og hæld æggemassen udover kartoflerne.
- Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne. Bag omeletten (uden låg) i ca. 15-20 min. (kan din pande holde til at komme i ovnen, kan du med fordel komme pande i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter)
- Vask tomaterne og skør dem i både.
- Makrel plukkes i mindre stykker (hvis der er skind og ben på makrellen, skal dette fjernes først).
- Fordel makrel og grøntsager udover omeletten og servér straks, evt. med et stykke rugbrød til.
Hvis man ikke kan lide varmrøget Markrel Hvad kan man ellers bruge til retten der passer?
Du kan bruge anden røget fisk, skinke, bacon og lign.