kartoffelomelet

Kartoffelomelet m. røget makrel og grønt

Kartoffelomelet m. røget makrel og grønt er en nem og børnevenlig ret med fisk. Har du en pande der kan tåle at komme i ovnen, kan du med fordel give omeletten en tur i ovnen ved 200 grader, i stedet for at bage den på komfuret.

Kartoffelomelet m. røget makrel og grønt

4 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Fisk, Rugbrød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

45

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Kartoffelomelet
  • 500 g kartofler

  • 6 æg

  • 2 dl minimælk

  • 1 tsk salt

  • 1 bundt forårsløg

  • 2 spsk olie til stegning

  • Tilbehør
  • 150 g varmrøget makrel

  • 250 g cherrytomater el. alm tomater i både

  • 1 pk rugbrød

Sådan gør du

  • Skræl og kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  • Pisk æg, mælk samt salt og peber sammen i en skål.
  • Skær kartoflerne i kvarte. Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
  • Opvarm lidt fedtstof på panden ved jævn varme og svits kartoflerne og forårsløgene i ca. 2-3 minutter.
  • Skru ned til svag varme og hæld æggemassen udover kartoflerne.
  • Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne. Bag omeletten (uden låg) i ca. 15-20 min. (kan din pande holde til at komme i ovnen, kan du med fordel komme pande i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter)
  • Vask tomaterne og skør dem i både.
  • Makrel plukkes i mindre stykker (hvis der er skind og ben på makrellen, skal dette fjernes først).
  • Fordel makrel og grøntsager udover omeletten og servér straks, evt. med et stykke rugbrød til.
  • RECIPE NOTES

2 Comments

  1. Hvis man ikke kan lide varmrøget Markrel Hvad kan man ellers bruge til retten der passer?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*