Brownie med kidneybønner

Der er flere af jer der har efterlyst sundere alternative til søde sager, og derfor har jeg smækket en omgang bønnebrownie sammen til jer 😉 Den smager simpelthen super godt, og man kan absolut ikke smage bønnerne 😛 Man skal dog være opmærksom på, at selvom kagen er lavet på ene gode sager, så er den stadig rimelig kalorietæt, og man skal regne med ca. 200 kcal pr stykke. Brownien er til gengæld meget intens i smagen og også rimelig tung, så et enkelt stykke kan sagtens tage kagetrangen 😉

Print Recipe
Brownie med kidneybønner
Region Bagværk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
stykker
Ingredienser
  • 100 g mandler
  • 1 ds kidneybønner
  • 4 æg
  • 200 g friske dadler uden sten
  • 1 dl kakao usødet
  • 2 spsk honning eller flydende sød
  • 1 knivspids salt
  • 100 g mørk chokolade
Region Bagværk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
stykker
Ingredienser
  • 100 g mandler
  • 1 ds kidneybønner
  • 4 æg
  • 200 g friske dadler uden sten
  • 1 dl kakao usødet
  • 2 spsk honning eller flydende sød
  • 1 knivspids salt
  • 100 g mørk chokolade
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem godt.
  3. Blend først mandler fint til mel.
  4. Tilsæt bønner, æg, olie, dadler (uden sten), kakao, honning samt salt og blend dejen jævn og ensartet.
  5. Hak chokoladen i grove stykker og rør den i dejen.
  6. Kom bagepapir i en kageform, og hæld dejen op i. Brownien skal ikke være ret høj, så vælg gerne i stor form.
  7. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
  8. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af i køleskabet inden den spises. (Den kan evt. kommes i fryseren hvis man er utålmodig).
Recipe Notes

Pris pr

Del denne opskrift
 

One thought on “Brownie med kidneybønner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *