Brownie med kidneybønner

Der er flere af jer der har efterlyst sundere alternative til søde sager, og derfor har jeg smækket en omgang bønnebrownie sammen til jer 😉 Den smager simpelthen super godt, og man kan absolut ikke smage bønnerne 😛 Man skal dog være opmærksom på, at selvom kagen er lavet på ene gode sager, så er den stadig rimelig kalorietæt, og man skal regne med ca. 200 kcal pr stykke. Brownien er til gengæld meget intens i smagen og også rimelig tung, så et enkelt stykke kan sagtens tage kagetrangen 😉

Brownie med kidneybønner

Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Bagværk
Antal

12

stykker
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 100 g mandler

  • 1 ds kidneybønner

  • 4 æg

  • 200 g friske dadler uden sten

  • 1 dl kakao, usødet

  • 2 spsk honning eller flydende sød

  • 1 knivspids salt

  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem godt.
  • Blend først mandler fint til mel.
  • Tilsæt bønner, æg, olie, dadler (uden sten), kakao, honning samt salt og blend dejen jævn og ensartet.
  • Hak chokoladen i grove stykker og rør den i dejen.
  • Kom bagepapir i en kageform, og hæld dejen op i. Brownien skal ikke være ret høj, så vælg gerne i stor form.
  • Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af i køleskabet inden den spises. (Den kan evt. kommes i fryseren hvis man er utålmodig).

One Comment

  1. Alternativ til dadler. De er dyre. Kan bananer bruges

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*