En sundere fortolkning af den super lækre indiske ret, butter chicken 😜
Butter chicken
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst, – inderfilet eller lårfilet
- 1 spsk olie
- 1 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk koriander
- chili el. cayennepeber efter smag
- 500 g tomat passata
- 70 g tomatpure
- 250 ml madlavningsfløde
- 1 bouillonterning
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Tilbehør
- 300 g ris
- 350 g blomkålsris
- evt. naanbrød
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette bider. Opvarm lidt olie i en gryde og svits kyllingestykkerne – de skal bare tage farve.
- Tilsæt løg i tern og presset hvidløg, og svits kort til løgene er klare.
- Tilsæt krydderierne og svits ganske kort.
- Tilsæt tomat passata, tomatpure, madlavningsfløde, sukker og bouillonterning.
- Lad retten simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber, og evt. mere krydderi
- Kog risene som anvist på posen og kog evt. blomkålsrisene med de sidste 5 minutter.
- Server butterchicken sammen ris/blomkålsris.
Passata hvad er det? Har jeg ikke hørt om før.
Purerede tomater – en hurtig googling er din ven 😉
Garam masala har du selv blandet krydderiet eller kan det købes i Rema 1000?
Garam masala kan købes i større supermarkeder 🙂
Kan man finde kalorieindholdet et sted? 😊
Som medlem kan du se kalorieindholdet på alle opskrifterne 🙂
Hej. Hvordan kan det være vegetarisk når der er kyllingefilet i retten? 😅
Fordi, som der står på den vegetariske madplan, at retten laves med Pipfri 🙂
Okay , tak 🙂 har I mange år brugt din flextariske madplan . Lækre opskrifter tak. Nu kommer jeg til at få brug for din vegetarisk madplan da min 15 årige datter har valgt at blive vegetar . Det bliver ikke nemt især da hun er kræsen . Men kan hente inspiration bla her hos dig. Tak for det 🙂