En virkelig lækker suppe med smag af efterår. Skal det være lidt ekstra lækkert, kan du lave den topping der står i opskriften, men skal det være nemt i hverdagen kan det sagtens undlades og i stedet servere suppen med godt fuldkornsbrød 🙂
Butternut squash suppe med porre og kartofler
Ingredienser
- 1 butternut squash
- 250 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 2 porrer
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie eller smør
- 8 dl vand
- 1 bouillonterninger
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk timian
- salt og peber
Topping
- 150 g bacon i tern, fedtreduceret
- 1 bk champignon
- 2 store løg
Sådan gør du
- Vask butternut squashen, flæk den på langs, skrab kernerne ud og skær squashen i grove tern.
- Skræl hvidløg, gulerødder og kartofler, rengør porrerne og skær det hele i grove stykke.
- Opvarm fedtstof i en stor gryde, svits butternut og hvidløg kort.
- Tilsæt resten af grøntsagerne samt vand og bouillonterning, og bring det hele i kog.
- Lad det simre ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen helt glat og jævn, og tilsæt madlavningsfløde, timian citronsaft og salt og peber.
- Smag suppen til med citronsaft og krydderier.
- Server suppen med topping eller godt fuldkornsbrød.
Topping
- Rengør champignoner og skræl løgene, skær det hele i skiver.
- Rist bacon sprødt på en pande, tag det til side og rist champignon og løg til de er gyldne.
- Bland løg, champignon og bacon i en skål og server det til suppen.
Udskiftede madfløde med neutral smøreost. Det blev rigtigt godt