butternut suppe

Butternut squash suppe med porre og kartofler

En virkelig lækker suppe med smag af efterår. Skal det være lidt ekstra lækkert, kan du lave den topping der står i opskriften, men skal det være nemt i hverdagen kan det sagtens undlades og i stedet servere suppen med godt fuldkornsbrød 🙂

butternut suppe

Butternut squash suppe med porre og kartofler

4 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 butternut squash
  • 250 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 2 porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie eller smør
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterninger
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk timian
  • salt og peber

Topping

  • 150 g bacon i tern, fedtreduceret
  • 1 bk champignon
  • 2 store løg

Sådan gør du
 

  • Vask butternut squashen, flæk den på langs, skrab kernerne ud og skær squashen i grove tern.
  • Skræl hvidløg, gulerødder og kartofler, rengør porrerne og skær det hele i grove stykke.
  • Opvarm fedtstof i en stor gryde, svits butternut og hvidløg kort.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne samt vand og bouillonterning, og bring det hele i kog.
  • Lad det simre ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen helt glat og jævn, og tilsæt madlavningsfløde, timian citronsaft og salt og peber.
  • Smag suppen til med citronsaft og krydderier.
  • Server suppen med topping eller godt fuldkornsbrød.

Topping

  • Rengør champignoner og skræl løgene, skær det hele i skiver.
  • Rist bacon sprødt på en pande, tag det til side og rist champignon og løg til de er gyldne.
  • Bland løg, champignon og bacon i en skål og server det til suppen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Udskiftede madfløde med neutral smøreost. Det blev rigtigt godt

4 from 2 votes (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*