Ugens vegetariske ret er chili sin carne, og jeg tænkte at det var en oplagt mulighed for at prøve Naturli´fars. Jeg har kun prøvet naturli’ fars et par gange, men er ret positiv omkring produktet. Når det bruges i saucer og lasagne, minder det utroligt meget om kød, til gengæld synes jeg ikke at det fungere særlig godt som hakkebøf og burger, men det er nok en smagssag 😉
Chili sin carne (med naturli’ fars)
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 pk naturli´ fars (hakket)
- 2 fed hvidløg
- 2 alm. løg
- 2 tsk oregano
- 2 tsk paprika
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk chili el cayennepeber
- 2 ds hakkede tomater
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 2 ds røde kidney bønner
- 3 dl vand
- salt og peber
- evt. 1 stang kanel hvis du har husk at tage den op inden servering
Tilbehør
- 1 pk fuldkornsbaguettes
- 1 dl fraiche 5%
Sådan gør du
- Varm olien op i en gryde, og svits farsen kort.
- Hak hvidløg og løg fint, og tilsæt det til farsen sammen med oregano, paprika, spidskommen, og chili. Svits det hele under omrøring i ca. 2-3 minutter, hvorefter tomaterne tilsættes.
- Riv squash og og skær peberfrugt i fine tern, og kom dem ved sammen med kidneybønner og vand. (Tilsæt evt. en stang kanel, det giver en super god smag)
- Lad det hele simre ved lav varme i ca. 30 minutter, gerne mere hvis du har tid. Smag til med salt og peber og evt. mere chili. Tilsæt også gerne 1 tsk sukker eller brun farin.
- Varm brød som anvist på posen, og server chili sin carnen med lunt brød og en klat fraiche på toppen.
- Du kan også servere 300 g ris til, hvis du har lyst.
Pingback: Sund madplan uge 43 - Sund på budget
Pingback: Vegetarisk madplan på budget #1 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 6 - Sund på budget
Hej Britt, jeg er lidt i tvivl om hvorvidt du hælder væsken fra de røde kidney bønner – eller hældes det også det i retten?
Hej Nina. Hvis du bruger almindelige kidney bønner hælder du lagen fra, men bruger du kidney bønner i chilisauce, så må den meget gerne komme med 🙂