kyllingefrikadeller med kikærtesalat

Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og brød

I dag skal vi have lækre krydrede kyllingefrikadeller som er gode både varme til aftensmad og kolde i madpakken. Dertil en sund og smagfuld kikærtesalat med masser af grønt og mættende proteiner.

kyllingefrikadeller med kikærtesalat

Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og madbrød

4.25 fra 8 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kylling max 10% fedt
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 alm løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • evt, chili
  • 1 tsk salt
  • peber

Kikærtesalat

  • 200 g kikærter, tørrede el. 2 ds kikærter
  • 250 g cherrytomater
  • 0,5 agurk
  • 1 peberfrugt
  • 200 g ærter
  • 1 alm. løg, finthakket
  • evt 1 dusk hakket persille hvis du har

Dressing til salat

  • 4 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk chili
  • rigeligt salt og peber

Tilbehør

  • 1 pk fuldkornsflutes

Sådan gør du
 

Kyllingefrikadeller

  • Riv løg og hvidløg.
  • Bland ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål og stil den på køl i 15 minutter.
  • Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie

Kikærtesalat

  • Kikærterne stilles i blød natten over (ellers brug dem fra dåse).
  • Vask, rens og snit grøntsagerne. Hak persillen og bland ingredienserne til dressingen sammen.
  • Vend dressing, kikærter og grøntsager sammen, og smag salaten til.
  • Bag madbrødene som anvist i opskriften og server sammen med frikadeller og salat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

4 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget

  2. Helle Budek

    Hej Britt
    Skal kikærterne koges efter de har været i blød? Eller skal man bruge dem “rå”?

  3. Hvis man nu ikke er så glad for de der oliedressinger, har du så et forslag til en anden type dressing?

  4. Kasper Frederik Jensen

    Hej Helle.
    Nu ved jeg godt at spørgsmålet ikke er rettet mod mig, men man plejer at spise dem ”rå” efter at man har skyllet dem 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*