I dag skal vi have lækre krydrede kyllingefrikadeller som er gode både varme til aftensmad og kolde i madpakken. Dertil en sund og smagfuld kikærtesalat med masser af grønt og mættende proteiner.
Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og madbrød
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
- 400 g hakket kylling max 10% fedt
- 1 æg
- 2 spsk havregryn
- 1 alm løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- evt, chili
- 1 tsk salt
- peber
Kikærtesalat
- 200 g kikærter, tørrede el. 2 ds kikærter
- 250 g cherrytomater
- 0,5 agurk
- 1 peberfrugt
- 200 g ærter
- 1 alm. løg, finthakket
- evt 1 dusk hakket persille hvis du har
Dressing til salat
- 4 spsk citronsaft
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 0,5 tsk chili
- rigeligt salt og peber
Tilbehør
- 1 pk fuldkornsflutes
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
- Riv løg og hvidløg.
- Bland ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål og stil den på køl i 15 minutter.
- Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
Kikærtesalat
- Kikærterne stilles i blød natten over (ellers brug dem fra dåse).
- Vask, rens og snit grøntsagerne. Hak persillen og bland ingredienserne til dressingen sammen.
- Vend dressing, kikærter og grøntsager sammen, og smag salaten til.
- Bag madbrødene som anvist i opskriften og server sammen med frikadeller og salat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget
Hej Britt
Skal kikærterne koges efter de har været i blød? Eller skal man bruge dem “rå”?
Hvis man nu ikke er så glad for de der oliedressinger, har du så et forslag til en anden type dressing?
Hej Helle.
Nu ved jeg godt at spørgsmålet ikke er rettet mod mig, men man plejer at spise dem ”rå” efter at man har skyllet dem 🙂