kyllingefrikadeller med kikærtesalat

Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og brød

I dag skal vi have lækre krydrede kyllingefrikadeller som er gode både varme til aftensmad og kolde i madpakken. Dertil en sund og smagfuld kikærtesalat med masser af grønt og mættende proteiner.

Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og madbrød

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

15

minutes
Fryseegnet

delvis

Det skal du bruge

  • Kyllingefrikadeller
  • 450 g 450 hakket kylling max 10% fedt

  • 1 1 æg

  • 2 spsk 2 fraiche 5% el. lidt mælk

  • 2 spsk 2 havregryn

  • 1 løg 1 , alm

  • 1 fed 1 hvidløg

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • 1 tsk 1 paprika

  • evt, chili stødt

  • 1 tsk 1 salt

  • peber

  • Kikærtesalat
  • 200 g 200 kikærter, tørrede eller 1 dåse oplødte kikærter husk at sætte i blød 12 timer hvis du bruger tørrede

  • 250 g 250 cherrytomater i både

  • 0,5 0,5 agurk i tern

  • 1 1 peberfrugt i tern

  • 200 g 200 ærter optøet

  • 1 løg 1 , finthakket

  • evt 1 dusk hakket persille hvis du har

  • Dressing til salat
  • 4 spsk 4 citronsaft

  • 2 spsk 2 olie

  • 2 fed 2 hvidløg presset

  • 0,5 tsk 0,5 chili stødt

  • rigeligt salt og peber

  • Tilbehør
  • Lynhurtige madbrød (opskrift)

Sådan gør du

  • Kyllingefrikadeller
  • Riv løg og hvidløg.
  • Bland ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål og stil den på køl i 15 minutter.
  • Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
  • Kikærtesalat
  • Kikærterne stilles i blød natten over (ellers brug dem fra dåse).
  • Vask, rens og snit grøntsagerne. Hak persillen og bland ingredienserne til dressingen sammen.
  • Vend dressing, kikærter og grøntsager sammen, og smag salaten til.
  • Bag madbrødene som anvist i opskriften og server sammen med frikadeller og salat.

4 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget

  2. Helle Budek

    Hej Britt
    Skal kikærterne koges efter de har været i blød? Eller skal man bruge dem “rå”?

  3. Hvis man nu ikke er så glad for de der oliedressinger, har du så et forslag til en anden type dressing?

  4. Kasper Frederik Jensen

    Hej Helle.
    Nu ved jeg godt at spørgsmålet ikke er rettet mod mig, men man plejer at spise dem ”rå” efter at man har skyllet dem 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*