I dag skal vi have lækre krydrede kyllingefrikadeller som er gode både varme til aftensmad og kolde i madpakken. Dertil en sund og smagfuld kikærtesalat med masser af grønt og mættende proteiner.
Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og madbrød
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
15
minutesFryseegnet
delvis
Det skal du bruge
- Kyllingefrikadeller
450 g hakket kylling max 10% fedt
1 æg
2 spsk fraiche 5% el. lidt mælk
2 spsk havregryn
1 løg , alm
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
evt, chili stødt
1 tsk salt
peber
- Kikærtesalat
200 g kikærter, tørrede eller 1 dåse oplødte kikærter husk at sætte i blød 12 timer hvis du bruger tørrede
250 g cherrytomater i både
0,5 agurk i tern
1 peberfrugt i tern
200 g ærter optøet
1 løg , finthakket
evt 1 dusk hakket persille hvis du har
- Dressing til salat
4 spsk citronsaft
2 spsk olie
2 fed hvidløg presset
0,5 tsk chili stødt
rigeligt salt og peber
- Tilbehør
Sådan gør du
- Kyllingefrikadeller
- Riv løg og hvidløg.
- Bland ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål og stil den på køl i 15 minutter.
- Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
- Kikærtesalat
- Kikærterne stilles i blød natten over (ellers brug dem fra dåse).
- Vask, rens og snit grøntsagerne. Hak persillen og bland ingredienserne til dressingen sammen.
- Vend dressing, kikærter og grøntsager sammen, og smag salaten til.
- Bag madbrødene som anvist i opskriften og server sammen med frikadeller og salat.
Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget
Hej Britt
Skal kikærterne koges efter de har været i blød? Eller skal man bruge dem “rå”?
Hvis man nu ikke er så glad for de der oliedressinger, har du så et forslag til en anden type dressing?
Hej Helle.
Nu ved jeg godt at spørgsmålet ikke er rettet mod mig, men man plejer at spise dem ”rå” efter at man har skyllet dem 🙂