En nem og lækker hverdagsret til de dage hvor det bare skal gå stærkt.
Cremet pasta med tun, ærter og parmesan
Ingredienser
- 300 g fuldkornspasta
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 300 g ærter
- 1 bundt forårsløg
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 50 g revet parmesan
- 2 ds tun i vand
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen som anvist på posen.
- Vask og skær forårsløgene i tynde skiver. Hak hvidløget eller kom det i en presser.
- Opvarm lidt olie i en gryde. Svits hvidløg og forårsløg 1-2 minutter ved middelvarme.
- Tilsæt ærterne og lad det svitse med et par minutter.
- Tilsæt madlavningsfløde og lad retten simre ca. 5 minutter til det er kogt lidt ind.
- Skru ned på svag varme og tilsæt den kogte pasta samt parmesan.
- Hæld vandet fra tunen, og tilsæt tunen til retten når parmesanen er smeltet.
- Smag retten til med salt og godt med peber, og servér straks evt. med lidt parmesan som drys.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Hvad kan man erstatte tun med, i denne ret?
Laks, rejer, dampet torsk, kogt kylling, skinkekød, filet bacon, skinke/kylling i tern, kikærter el. hvide bønner fra dåse 🙂
Vi havde harico verts – da arvingerne er vilde med dem – og selvfølgelig også retten.