I dag står menuen på saftig og crispy kylling med coleslaw og ovnkartofler. Kyllingen er også god i pita, sandwich eller i wraps, så hvis du har rester kan du f.eks smide dem i madpakken.
Crispy kylling med coleslaw og ovnkartofler
Ingredienser
Crispy kylling
- 400 g kyllingebryst, -lårfilet el. -inderfilet
- 3 dl knust cornflakes (el. rasp)
- 0,5 tsk chili el. cayennepeber
- 1 tsk stødt løgpulver
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- peber
- hvedemel
- 2 æg
Coleslaw
- 400 gram hvidkål eller spidskål
- 3 store gulerødder
- 2,5 dl fraiche 5%
- 2 tsk sennep
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Kartofler
- 1 kg kartofler
- 1 spsk olie
- 2 tsk paprika
- salt og peber
Sådan gør du
Kartofler
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med olie, samt paprika, salt og peber. Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter til de er gyldne og møre.
Crispy kylling
- Skær kyllingen i mindre stykker, ca. på størrelse med nuggets.
- Kom cornflakes i en minihakker og hak dem til en grov rasp. (Man kan også knuse dem i en pose med en kagerulle).
- Pisk æg sammen i en dyb tallerken. I en anden dyb tallerken hældes knuste cornflakes (el. rasp) samt alle krydderierne.
- Dyp og rul nu kyllingestykkerne en efter en i denne rækkefølge: Først mel, så æg og til sidst rasp (cornflakes).
- Derefter sættes kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir. Bag stykkerne over kartoflerne i ovnen i ca. 15-20 minutter til de bliver gyldne, sprøde og kyllingen er gennemstegt.
Coleslaw
- Snit kålen fint. Riv gulerødderne.
- Bland kål og gulerødder i en skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen: fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne.
- Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 41 - Sund på budget
Det lyder dejligt. Men – du siger ikke noget om alle krydderierne som kyllingen skal krydres med.. jeg finder nok ud af det – men ..:-). God aften. Bh Kirsten
De står listet i ingrediens listen? Og der står i opskriften hvornår du skal bruge dem?
Tak for dig.
Hvor meget løg pulver i crispy kylling? – tænker det er en taske fejl.
Det skulle gerne være rettet nu 🙂
Jeg er begyndt at bruge dine madplaner for en 3 ugers tid siden, vi bruger ikke alle retterne, men finder enkelte retter som vi afprøver. Vi er nemlig kun en voksen og et barn så ved nogle af retterne er der til to dage.
Men jeg er blevet rigtig glad for din side, så vil bare skrive at du gør det super godt – dine retter smager godt og der er taget højde for at krydderier mm går igen så det ikke koster en formue ved hver ret :-).
Mvh.
Camilla.
Hej Camilla
Tusind tak, hvor er det dejligt at I kan bruge det og tilpasse planen til jeres lille familie 🙂 God søndag!
Vh. Britt // Sund på budget
Jeg benytter din madplan. Det er rart med noget nyt fra det vi plejede at lave. Og så havde jeg en tendens til at lave alt for mange ting ved siden af, ekstra grønsager osv..
Nu tager jeg kun det i dagens opskrift, vi bliver stadig mætte og bedst af alt er opvasken blevet meget mindre… og især da ved one-pot, som jeg aldrig har lavet før.
Bliver kyllingen virkelig sprød i ovnen? Jeg har mine tvivl, så idag bliver kyllingen serveret på tre måder. I ovn, på pande og i fritøse. Jeg er spændt på resultatet!Ud over det, så tak for en fantastisk madblog som giver vores familie velsmagende mad
Ja de bliver sprøde (ellers ville de jo ikke hedde crispy kylling) 😉 , særligt hvis du bruger cornflakes 🙂
Mums det var lækkert. Kyllingen var saftig og med god smag af krydderierne.
God sammensætning af kylling, kartofler og coleslaw.
Tak Dorte, dejligt at det kunne bruges 🙂
Citronsaft til dressingen er ikke angivet oppe i ingredienser, der står kun i beskrivelsen at den skal tilføjes, men ikke hvor meget.
Hvor meget citronsaft skal der i?
Et skvæt 🙂
Meget velsmagende og nem ret