vegetar moussaka

Hjemmelavet lasagnette

Når man skal have lasagnette, tænker mange på knorrs pakkeløsning. Den kan som sådan også være ganske udemærket, hvis du tilføjer en masse grøntsager. Knorrs lasagnette når dog slet ikke min lasagnette til sokkeholderne, hvis jeg selv skal sige det 😉 Og så er min selvfølgelig også både sund og billig 🙂

Hjemmelavet lasagnette

4 from 10 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Oksekød, Italiensk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

35

minutter
Tilberedningstid

40

minutter
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Kødsauce
  • 400 g 400 hakket oksekød max 10% fedt

  • 2 spsk 2 olie (til stegning)

  • 3 3 gulerødder revet

  • 2 2 alm løg finthakket

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 ds 2 hakkede tomater

  • 2 dl 2 vand

  • 1 1 squash revet

  • 1 1 peberfrugt i tern

  • 1 spsk 1 oregano

  • 1 tsk 1 timian

  • salt og peber

  • 2 tsk 2 paprika

  • 1 1 bouillonterning okse

  • 300 g 300 fuldkornspasta

  • Bechamelsauce
  • 5 dl 5 minimælk

  • 2 spsk 2 hvedemel

  • 1 spsk 1 olie eller smør

  • 0,5 tsk 0,5 muskatnød stødt

  • salt og pebet

  • 0,5 ps 0,5 revet mozzarella 13-15% (ca. 75 gram)

  • Topping
  • 0,5 0,5 revet mozzarella 13-15% (ca. 75 gram)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kødsauce
  • Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet godt.
  • Tilsæt hakkede tomater, vand og grøntsager (jeg hakker mine grøntsager i foodprocessoren, så går det stærkere).
  • Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.
  • Bechamelsauce
  • Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
  • Tilsæt ost og varm sovsen igennem til osten er smeltet, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Lasagnette
  • Fordel pastaen i et stort ildfast fad. Hæld kødsaucen over og rør lidt rundt, så pastaen bliver fordelt i kødsaucen.
  • Hæld bechamelsaucen over og top med lidt revet ost. Bag lasagnetten i ovnen i ca. 35-40 minutter til pastaen er mør og osten gylden.

Noter

  • Ønsker du at spise mindre kød, kan du erstatte noget af eller al oksekødet med røde linser. Du finder også en opskrift på vegetarisk lasagnette under vegetarretter.

6 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan til singler #2 - Sund på budget

  3. Marc Vincent

    I trin 1 står der at man skal tilsætte olie, men intet sted i ingredienslisten står der olie. Mener du ikke mel?

    • Britt // Sund på budget

      Nej du skal stege i olie (og ikke mel) 😉 Den manglede bare i ingredienslisten – den er tilføjet nu 🙂

  4. Fantastisk lasagnette-opskrift. Vi havde noget havremælk til bechamelsaucen og kom lidt spidskommen i kødsaucen. Det kan man sagtens 🙂

  5. Christina Jepsen

    Det er blevet en af vores yndlingretter. Lækker og sund mad til firepå ingen tid og så har vi til to voksnes frokost næste dag

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*