Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen – jeg eeeelsker mexicansk mad 😀 Denne gang er det en lækker og smagfuld omgang enchiladas der står menuen. De kan også laves med kylling, hvis man er mere til det.
Enchiladas med oksekød
Ingredienser
- 6 fuldkornstortillas
Oksefyld
- 1 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 400 g hakket oksekød 3-7%
- 1 ds kidney bønner
- 70 g tomatpure
- 2 tsk paprika
- 2 tsk spidskommen
- 0,5 tsk chili eller cayennepeber
- salt og peber
Tomatsauce
- 1 ds flåede tomater
- 1 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 70 g tomatpure
- 1 spsk paprika
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Topping
- 75 g revet cheddar
- evt. avocado i tern, forårsløg, jalapenos, creme fraiche, majs, osv.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kødfyld
- Hak løg og hvidløg fint.
- Opvarm lidt olie på en pande og svits først løg og hvidløg uden at de tager farve, og tilsæt derefter de hakkede oksekød og brun det af. Tilsæt kidneybønner, tomatpure og krydderier, og lad det stå ved svag varme imens du laver tomatsauce.
- Smag til med salt og peber
Tomatsauce
- Hak løg og hvidløg, og svits det i 1 spsk olie i en gryde.
- Tilsæt tomater, tomatpure og krydderier, og lad det hele simre til løgene er møre.
- Blend saucen jævn med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Enchiladas
- Fordel kødfyldet på midten i de 6 fuldkornstortillas.
- Fold siderne ind og rul tortillaerne stramt sammen.
- Placer alle enchiladasene i et ildfast fad.
- Hæld tomatsaucen henover og drys til sidst med revet cheddar.
- Bag dem i ovnen i 12-15 minutter til osten er gylden.
- Kan evt. serveres med et drys majs, avocado, forårsløg, jalapenos, osv.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Jeg savnede lidt flere grøntsager i retten, så jeg blendede to store gulerødder, som jeg svitsede sammen med farsen. Og så fik vi en salat ved siden af.
Mega lækker ret. Det smagte mega godt og begge børn synes også om det.
Det lyder lækkert, det kan man også sagtens hvis man har lyst – jeg brugte også mine rester fra grøntskuffen 🙂 Folk glemmer dog ofte, at både kidney bønner og dåsetomaterne tæller med i det daglige grøntsagsindtag, så grøntsagsindholdet i retten er faktisk helt fint 🙂
Det var bare så lækkert! Og mega hit ved søn på knapt 4 (som pt intet spiser, og hvis standard kommentar er “det kan jeg ikke lide”) og datter på 1.5.
Tak for endnu en lækker opskrift.