En virkelig lækker mexicansk inspireret tallerken med knald på smagen. Selvom der er mange ingrediernser, er retten nem at gå til og tager ikke alt for lang tid at lave 🙂 Kan også laves med svinemørbrad eller hakket oksekød.
Fajita chicken bowl med avocado dressing
Ingredienser
Fajita kylling
- 400 g kyllingebryst, filet eller inderfilet
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- chili el. cayennepeber efter smag
- 3 spsk limesaft
- 1 spsk olie til stegning
Avocado dressing
- 1 avocado, moden
- 1 fed hvidløg
- 1 dl fraiche 5%
- 0,5 potte persille
- 3 spsk vand
- 1 spsk limesaft
- 0,5 tsk salt
Andet
- 2 peberfrugter
- 1 stort løg (evt. rødløg)
- 1 ds sorte bønner
- 1 ds majs
- 250 g ris
- 0,5 potte persille
- 1 lime, saften
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette bider og vend dem sammen med krydderierne og limesaft. Lad det trække 5-10 minutter.
- Kog risen som anvist. Vend den færdige ris med saften fra 1 lime og halve potte hakket persille.
- Løg og peberfrugt skæres i strimler. Hæld væden fra majs og bønner – skyl bønnerne under den kolde hane.
- Steg kyllingestykkerne på panden til de er gennemstegt, smag til med salt og peber. Tag til side. Steg løg og peberfrugt til de er møre. Giv dem evt lidt krydderi ala det der er kommet på kyllingen. Tag til side.
- Rist de sorte bønner kort og giv dem lidt salt og paprika.
- Blend alle ingredienserne til avocado dressingen smag til med salt og lime, og juster tykkelsen med vand – lidt ad gangen.
- Portionsanret en lækker tallerken med alle de forskellige komponenter og avocado dressing ved siden af.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.