Sund på budget billede til opskrift

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

Denne uges vegetariske ret er en lækker indisk Rajma, dvs. en krydret sammenkogt ret med kidneybønner og krydderier der giver varmen 🙂 Retten er super nem og hurtig at lave, så den er velegnet til de travle dage, hvor man bare ikke har tiden til at stå i køkkenet.

Sund på budget billede til opskrift

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Indisk, vegansk, Vegetarisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 ds kidney bønner
  • 3 alm. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk ingefær,
  • 2 tsk garam masala
  • stødt chili el. cayennepeber efter smag
  • salt
  • peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • evt. en stang kanel hvis du har
  • 300 g ris

Sådan gør du
 

  • Hæld væden fra bønnerne og skyl dem grundigt.
  • Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie i en gryde og svits løgene klare, og tilsæt derefter hvidløg og alle krydderierne (ungtagen kanelstangen). Lad det svitse 1 minut.
  • Tilsæt bønner, hakkede tomater og vand – og evt. en stang kanel. Lad retten simre i 15 minutter – gerne længere hvis du har tid. Jo længere tid retten får lov at koge ind, jo bedre smager den. Du kan evt. tilsætte mere vand undervejs.
  • Kog risen som anvist på posen.
  • Smag til med salt og peber, og server med ris.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 3 - Sund på budget

  2. Pingback: Vegetarisk madplan #4 - Sund på budget

  3. Pingback: Søren Lundsgaard

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*