Sund på budget billede til opskrift

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

Denne uges vegetariske ret er en lækker indisk Rajma, dvs. en krydret sammenkogt ret med kidneybønner og krydderier der giver varmen 🙂 Retten er super nem og hurtig at lave, så den er velegnet til de travle dage, hvor man bare ikke har tiden til at stå i køkkenet.

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetarisk, Vegansk, Indisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 ds kidney bønner

  • 3 alm. løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 ds hakkede tomater

  • 1 dl vand

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har

  • 2 tsk garam masala

  • stødt chili el. cayennepeber efter smag

  • salt retten skal have en del salt

  • peber

  • olie til stegning

  • evt. en stang kanel hvis du har

  • 300 g ris

Sådan gør du

  • Hæld væden fra bønnerne og skyl dem grundigt.
  • Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie i en gryde og svits løgene klare, og tilsæt derefter hvidløg og alle krydderierne (ungtagen kanelstangen). Lad det svitse 1 minut.
  • Tilsæt bønner, hakkede tomater og vand – og evt. en stang kanel. Lad retten simre i 15 minutter – gerne længere hvis du har tid. Jo længere tid retten får lov at koge ind, jo bedre smager den. Du kan evt. tilsætte mere vand undervejs.
  • Kog risen som anvist på posen.
  • Smag til med salt og peber, og server med ris.

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 3 - Sund på budget

  2. Pingback: Vegetarisk madplan #4 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*