En lækker og super nem suppe, som kan laves med indholdet fra dit halloweengræskar. Den kan også laves med hokkaido (her skal du bruge skrællen også) 🙂
Græskarsuppe med varme krydderier
Ingredienser
- 1 kg græskarkød eller 1 hokkaido
- 2 alm løg
- 2 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 7 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 spsk ingefær, frisk
- 1 tsk spidskommen
- chili efter smag
- 2 spsk citronsaft
- 2 bouillonterning
- salt og peber
- olie til stegning
Tilbehør
- 2 fuldkornsflutes
Sådan gør du
- Skræl løg, hvidløg og gulerødder, og skær dem i grove stykker.
- (Bruger du et hokkaido græskar, skal det skylles og kernerne fjernes, herefter bruges det hele græskar, skåret i mindre stykker).
- Svits løg i olie i en stor gryde indtil de er klare. Tilføj hvidløg og svits kort.
- Tilføj græskarkødet og gulerødder i mindre stykker til gryden, og svits 2-3 minutter.
- Tilsæt vand, bouillon, citronsaft og krydderier, og lad det hele simre til græskar og gulerødder er møre.
- Blend suppen, og tilsæt madlavningsfløde. Smag til med salt og peber, og evt. flere krydderier og citronsaft.
- Server med fuldkornsflutes, ristede græskarkerner eller bacontern samt en klat creme fraiche.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n