Denne uges vegetariske indslag består af gratinerede bønner med mos og et drys ost på toppen. Hvis man ikke er så meget til kidneybønner, kan de erstattes med andre slags som f.eks. hvide bønner eller røde linser 🙂
Gratinerede bønner med rodfrugtmos
Ingredienser
- 750 g kartofler
- 750 g knoldselleri, pastinak el. persillerod
- 2 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie til stegning
- 2 ds flåede tomater
- 2 ds kidney bønner
- 150 g revet mozzarella
- 1 spsk oregano
- 1 spsk paprika
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Sådan gør du
Mos
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rodfrugter og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre ca. 15-20 minutter. Mos det til en grov mos sammen med salt og lidt peber. Du kan evt. tilsætte lidt mælk eller lidt af koge vandet, for en mere lind mos.
- Hak og svits løgene i lidt olie. Tilsæt. hvidløg, flåede tomater og kidney bønner. Kog op og lad simre 15 minutter. Smag til med krydderier.
- Bønnesaucen hældes i et ildfast fad og mosen fordeles over. Drys med revet ost.
- Kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter til osten er gylden.
Pingback: Sund madplan uge 2 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 13 - Sund på budget
Hejsa. Tusind tak for en masse lækre opskrifter! Ved du om de gratinerede bønner kan fryses?
Mvh. Ditte Skaarup
Hej Ditte 🙂 Velbekomme. Den kan sagtens fryses 🙂