En lækker grøn vegetarlasagne med ristede champignon og cremet spinatsauce 😛
Grøn vegetarlasagne
Ingredienser
- 1 bk champignon
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- 150 g revet mozzarella (du kan også bruge emmentaler eller Rav ost for en mere markant ostesmag)
- salt og peber
- 12 fuldkornslasagneplader
Bechamelsauce
- 5 dl minimælk
- 2,5 spsk hvedemel
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- peber
- 1 tsk muskatnød
- 450 g hakket spinat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Vask champignonerne grundigt, skær dem i skiver og rist dem på panden i en lille smule olie til væsken er fordampet og champignoner er blevet gyldne. Stil dem til side.
Bechamelsauce
- Ryst hvedemelet ud i 1 dl kold mælk i en mel jævner. Bring resten af mælken og olie i kog i en gryde under omrøring.
- Tilsæt meljævningen under omrøring. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med 1 tsk. salt og peber og muskatnød.
- Optø spinaten, vrid vandet fra og bland spinaten i bechamelsaucen.
Grøn vegetarlasagne
- Skræl gulerødderne og riv dem fint. Rens porrerne, skær toppen af og skær resten af porren i skiver. Bland grøntsagerne med bechamelsaucen.
- Fordel skiftevis ristet champignon og spinatblandingen mellem lasagneplader i et ildfast fad i lag. Start med spinatblandingen, derefter lidt champignon, plader osv. Slut med et lag spinatblanding.
- Drys lasagnen med revet ost.
- Bag lasagnen i ca. 40 minutter i ovnen til pladerne er møre.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hejsa, det ser lækkert ud. Men du skriver “spinatblandingen” under “Sådan gør du” – mener du bechamelsaucen i stedet for?