Hawaii koteletter er en lidt anderledes måde at få fadkoteletter på, men mindst lige så lækker som den traditionelle, hvis du spørger mig 😉 Husk at gemme ananasjuicen fra ringene til saucen – det giver en fantastisk god sauce 😛
Hawaii koteletter i fad
Ingredienser
Hawaii koteletter i fad
- 500 g koteletter
- 1 bk champignoner i skiver
- 2 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk karry
- 1 ds ananas i ringe inkl. saft/juice
- 1,5 dl ananassaft fra dåsen
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 400 ml kokosmælk
- salt og peber
- 1 spsk olie til stegning
- evt. mel og vand til jævning
Tilbehør
- 300 g ris eller grov bulgur
- 300 g ærter eller andet grønt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Champignoner vaskes rene for jord og skæres i skiver. Skræl løg og skær i halve skiver. Skræl hvidløget.
- Opvarm olie på en pande. Drys koteletterne med lidt karry og brun dem kort af på panden på begge sider. Kom koteletterne over i et ildfast fad.
- Rist champignonerne gyldne og hæld over koteletterne. Svits løg og presset hvidløg kort og hæld over koteletterne.
- Rist 2 spsk karry af i et lille minutstid.
- Tilsæt ananassaft, vand og bouillon, og bring det i kog. Tilsæt kokosmælk og giv saucen et opkog. Jævn saucen med lidt mel og vand, og smag den til med salt og peber.
- Hæld saucen over koteletterne og top med ananasringe. Stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
- Server med kogte ris eller grov bulgur samt ærter.
- Tip! Retten kan også laves med kyllingebryst, hvis man mere er til det.
Hej, hvilken slags bouillonterning bruger du? Grøntsags eller gris?
Kommer lidt an på hvad jeg har 🙂 Jeg kan finde på at bruge både kylling, gris eller grøntsags 🙂
To små og to voksne og den kunne vi godt lide
kan man bruge et andet krudderi end karry???
Det tror jeg desværre ikke :/
Jo selvfølgelig kan man bruge andre krydderier, men så er det bare ikke den ret du har lagt op.
Det er synd for krydderier at pakke det ind i enten olie eller margarine, det er også mere okønomisk at brænde krydderier af på en knas tør pande, og så komme fedtstof på lige når det begynder at ryge. Man bruger kun den halve mængde krydderi, da man for smagen frem i krydderierne ved at brænde dem af før fedtstoffet… og jo stærkere krydderierne er inden jo mindre skal man faktisk bruge for at opnå den samme smag…
Og lad så være med at købe den billigste af den billige, nemlig den der hedder “ostindisk”karry.
Gør dig selv den tjeneste at køb dine krydderier i asiatiske eller mellemøstlig forretninger.
Det er bare et godt råd generelt til alle retter ikke specifikt denne…