Hummus med peberfrugt og aubergine

I dag vil jeg gerne dele en lækkermellemøstlig inspireret opskrift med jer, og det er endda en af mine personlige favoritter: hummus med bagt peberfrugt og aubergine.

Denne opskrift er perfekt til enhver lejlighed, hvad enten det er en eftermiddagssnack til ungerne, tilbehør til en hyggelig grillaften eller endda som en lækker forret til en festmiddag.

Grillet peberfrugt og aubergine er to ingredienser, der virkelig forvandler hummus til noget helt særligt. Den intense smag fra de bagtegrøntsager giver en ekstra dimension til den klassiske hummus. Det er den perfekte kombination af sødme og fyldig smag, der bare lige gør denne hummus en tand bedre end den klassiske.

Når du først har prøvet denne opskrift, vil du opdage, hvor nemt det er at lave din egen hummus derhjemme. Med blot nogle få ingredienser kan du skabe en lækker dip, der vil falde i god jord hos ungerne, men som også sagtens kan serveres for gæster.

Så lad os komme i gang med at forberede denne lækre hummus med grillet peberfrugt og aubergine! Jeg håber, at du vil elske denne opskrift lige så meget som jeg gør. Velbekomme!

Hummus med peberfrugt og aubergine

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Dip, Vegetar
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 aubergine
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 ds kikærter drænet
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie oliven eller rasp
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk tahin kan undlades
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 dl vand
  • stærk chilisauce efter smag du kan også bruge chilipulver
  • salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl og fjern kernerne i peberfrugter. Skyl auberginen, skær den grønne ende af og del den i to.
  • Dæk en bageplade med papir og fordel peberfrugt og aubergine på pladen.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre og "grillede". Fjern skrællen fra den bagte aubergine
  • Kom de bagte grøntsager i en blender sammen med resten af ingredienserne. Tilsæt vand efter behov for at justere tykkelsen.
  • Smag til med salt, citronsaft og evt. krydderier.
  • Dippen er fantastisk som dyppelse til rugbrødschips, ristet fuldkornsflute, gulerodsstænger eller tilbehør til grillmaden. Den kan også bruges i sandwich og wraps.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*