hvide enchiladas med kylling

Hvide enchiladas med kylling, grønt og blomkålsbechamel

Jeg elsker enchiladas og de kan simpelthen varieres på så mange måder. I denne hvide udgave er de lavet med pulled chicken, grøntsager og en lækker cremet blomkåls-ostesauce 🙂

hvide enchiladas med kylling

Hvide enchiladas med kylling, grønt og blomkålsbechamel

4.09 fra 12 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Kylling, Mexicansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
  • 2 alm. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g frisk spinat
  • 1 ds majs
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk koriander
  • 1 lime,
  • salt og peber
  • olie til stegning

Blomkålsbechamel

  • 1 blomkål
  • 2 dl minimælk
  • 75 g revet mozzerella 13%
  • 0,5 tsk muskatnød
  • salt

Andet

  • 6 fuldkornstortillas
  • revet mozzerella 13%
  • evt. forårsløg, hakket

Sådan gør du
 

  • Kog kyllingen i 20 minutter i letsaltet vand.
  • Lad kyllingen stå og trække i vandet til den skal bruges.
  • Tænd ovnen på 200 grader.

Blomkålsbechamel

  • Vask blomkålen, fjern bladene og skær resten i grove buketter.
  • Kom blomkål i en gryde og fyld op med vand til blomkålen er halvt dækket.
  • Damp blomkålen under låg til den er mør.
  • Hæld vandet fra, tilsæt revet ost og mælk lidt ad gangen. Blend saucen helt jævn og tilsæt mælk indtil saucen har den ønskede tykkelse. Pas på du ikke tilføjer for meget mælk, da kogt blomkål er meget blød i sig selv.
  • Tilsæt muskatnød og smag til med salt.

Fyld

  • Hak løg og hvidløg fint, vask spinaten grundigt og hæld vandet fra majsene. Tag kyllingen op af vandet og brug 2 gafler til at trække den fra hinanden i strimler.
  • Opvarm 1 spsk olie på en pande ved middelvarme. Steg løgene til de er klare. Tilsæt spinat og hvidløg, lade det stege til spinaten er faldet sammen.
  • Tilsæt majs, krydderier, saften fra 1 lime samt u0022pulledu0022 kylling og bland det sammen med grøntsagerne på panden. Smag til med salt og peber.

Enchiladas

  • Fordel kyllingefyldet i tortillasene, fold siderne ind og rul dem sammen.
  • Læg rullerne i et ildfastfad.
  • Hæld bechamelsaucen over rullerne, og drys med lidt revet ost.
  • Bag enchiladasene i ovnen i ca. 15-20 minutter til osten er gylden.
  • Server evt. med et drys hakket forårsløg.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Det smagte virkelig godt! Jeg er imponeret over blomkåls-bearnaisen, den blev virkelig lækker – og da jeg brugte et stort blomkål har jeg nu to poser blomkåls-bearnaisen jeg kan bruge til lasagne.
    Det eneste kritikpunkt jeg har er at jeg stod i køkkenet i en times tid, og jeg er ikke langsom i et køkken. Men det tog bare tid at lave kylling, blomkålsbearnise og stege grøntsagerne – langt mere end de 20 minutter angivet 😀

  2. Kristine Øhrstrøm Johnson

    Jeg stod også i køkkenet i en time og ærligt. Jeg syntes smagen var flad. Havde endda forårsløg med. Vi måtte have gang i saltbøssen. Den opskrift var så ikke lige mig. ‍♀️

4.09 from 12 votes (11 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*