En rigtig lækker suppe med bagt torsk, som også er meget velegnet som forret f.eks. til nytår eller andre festlige lejligheder 🙂
Jordskokkesuppe med bagt torsk
Ingredienser
- 0,5 kg jordskokker
- 0,5 kg kartofler
- 2 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger
- 2 tsk timian
- 2,5 dl madlavningsfløde
- salt og peber
Bagt torsk
- 225 g torskefileter
- 1 klat smør eller olie
- citronsaft
- salt og peber
Tilbehør
- fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skræl og vask jordskokker, kartofler og løg, og skær dem i tern.
- Kom jordskokker, løg og kartofler i en gryde med hvidløg, 1 liter vand, bouillonterninger og timian.
- Lad suppen simre til kartofler og jordskokker er møre (imens går du igang med torsken), og blend suppen helt jævn.
- Tilsæt madlavningsfløde og smag suppen til.
Bagt torsk
- Kom torskefileterne i et ildfast og kom en klat smør ved samt citronsaft. Drys med salt og peber.
- Bag torsken i ovnen i 15 minutter.
- Del torsken over i mindre stykker, så der er et stykke torske pr. portion.
- Server jordskokkesuppen med et stykke torsk på toppen, lunt fuldkornsbrød og evt. lidt persille til pynt.
Noter
u003cliu003eBryder man sig ikke om torsk, kan man også bruge kogt eller grillet kylling på toppen.u003c/liu003e