Ugens suppe er en kækker karrysag med ris, peberfrugt og kokosmælk. Har du lyst kan du også tilføje 1 dl røde linser og lade dem koge med i 20 minutter. Det øger protein og fibermængden i retten, og er med til at give ekstra mæthed 🙂 Linserne suger en del væske, så du skal sandsynligvis supplere op med lidt ekstra vand også. God fornøjelse!
Karrysuppe med kokosmælk og ris
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk karry
- 3 gulerødder
- 2 peberfrugter
- 1 æble
- 400 ml kokosmælk
- 6 dl vand
- 2 bouillonterninger
- 1 spsk paprika
- 1,5 dl ris
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt. mel til jævning
Tilbehør
- 1 pk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Løg og hvidløg skrælles og hakkes i fine tern. Varm lidt olie og svits først løg og karry af et par minutter og tilføj herefter hvidløg.
- Gulerødder skrællet og skåret i tern tilføjes sammen med peberfrugt og æble i tern. Svits kort.
- Tilføj vand, kokosmælk, bouillonterninger, ris, paprika samt citronsaft. Lad det simre til risene er møre.
- Smag suppen til med salt og peber, evt. mere citron, og jævn den evt, med lidt meljævning.
Pingback: Sund madplan uge 4 - Sund på budget
Er det 1,5 DL ris? 🙂
Ja
Synes du man kan lave den med kokosmælk light? 🙂
Det kan man godt, men så bliver saucen mere kedelig 😉
Den smagte virkelig godt! Tusind tak <3