kartoffelfrittata

Kartoffelfrittata

Frittata er en italiensk ret, og kan vel nemmest beskrives som en slags æggekage eller bundløs tærte. De kommer i mange afskygninger – denne er lavet med kartofler og skinke 😛 Frittata laves normalt i en pande der kan komme i ovnen, men sådan én ejer jeg ikke, så jeg plejer at lave den i et ildfastfad.

kartoffelfrittata

Kartoffelfrittata

4.78 fra 9 stemmer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Italiensk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kartofler, kogte
  • 1 peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g squash, spinatblade, grønne bønner, broccoli eller andet grønt
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 pk skinke el. kylling i tern
  • 6 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 tsk timian (el. basilikum, purløg)
  • 1 tsk salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hvis du ikke på forhånd har kogt kartoflerne, start da med at skrælle el. skrubbe kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de møre men stadig har bid.
  • Del kartoflerne i grove stykker, skær peberfrugten og forårsløgene i skiver.
  • Pisk æg sammen med mælk og krydderier.
  • Opvarm 1 spsk olie på panden og rist kartofler, peberfrugt, forårsløg samt anden grønt ca. 5 minutter på panden. (Kan din pande tåle at komme i ovnen, tilsætter du skinke og æggemasse – kom panden i ovnen).
  • Smør et ildfastfad med lidt fedtstof eller for det med bagepapir. Hæld kartofler og grøntsager over i fadet. Tilsæt skinke og æggemassen.
  • Bag frittataen i ovnen i ca. 25-30 minutter til æggemassen er fast.
  • Frittataen kan serveres som den er, eller sammen med en skive rugbrød eller tomatsalat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
4.78 from 9 votes (9 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*