Frittata er en italiensk ret, og kan vel nemmest beskrives som en slags æggekage eller bundløs tærte. De kommer i mange afskygninger – denne er lavet med kartofler og skinke 😛 Frittata laves normalt i en pande der kan komme i ovnen, men sådan én ejer jeg ikke, så jeg plejer at lave den i et ildfastfad.
Kartoffelfrittata
Ingredienser
- 500 g kartofler, kogte
- 1 peberfrugt
- 1 bundt forårsløg
- 200 g squash, spinatblade, grønne bønner, broccoli eller andet grønt
- 1 spsk olie til stegning
- 1 pk skinke el. kylling i tern
- 6 æg
- 1 dl minimælk
- 2 tsk timian (el. basilikum, purløg)
- 1 tsk salt
- peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hvis du ikke på forhånd har kogt kartoflerne, start da med at skrælle el. skrubbe kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de møre men stadig har bid.
- Del kartoflerne i grove stykker, skær peberfrugten og forårsløgene i skiver.
- Pisk æg sammen med mælk og krydderier.
- Opvarm 1 spsk olie på panden og rist kartofler, peberfrugt, forårsløg samt anden grønt ca. 5 minutter på panden. (Kan din pande tåle at komme i ovnen, tilsætter du skinke og æggemasse – kom panden i ovnen).
- Smør et ildfastfad med lidt fedtstof eller for det med bagepapir. Hæld kartofler og grøntsager over i fadet. Tilsæt skinke og æggemassen.
- Bag frittataen i ovnen i ca. 25-30 minutter til æggemassen er fast.
- Frittataen kan serveres som den er, eller sammen med en skive rugbrød eller tomatsalat.