Man går bare aldrig galt i byen med en god kartoffelmad, og den krydrede hummus løfter altså kartoffelmaden endnu højere op 😛
Kartoffelmadder med hummus
Ingredienser
Hummus
- 1 ds kikærter
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk raps – eller olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk koriander
- kold vand
- salt
Andet
- 8 kogte kartofler, gerne kolde
- 2 tomater
- 4 gulerødder
- 0,5 agurk
- rugbrød
Sådan gør du
Hummus
- Hæld lagen fra kikærterne og blend dem sammen med olie, citronsaft, hvidløg, krydderier og lidt vand til en jævn masse. Juster tykkelsen ved at tilsætte kold vand lidt af gangen. Smag til med salt.
Kartoffelmadder
- Skær de kogte kartofler i skiver. Smør et godt lag hummus på rugbrødet og læg kartoffel- og tomater skiverne skiftevis oven på, drys evt. med lidt persille eller purløg.
- Server kartoffelmadderne sammen med den overskydende hummus og grøntsagsstave.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n