falafler

Sprøde falafler med fuldkornspita og salat

Denne uges vegetariske dag står på falafler, som er en af mine absolutte kødfrie favoritter. Jeg får dem oftest sammen med pitabrød, men de er også gode i wraps eller fuldkornsboller. Man kan lave falafler af kikærter der enten er tørrede eller fra dåse. Jeg synes, at de bliver bedst med de tørrede kikærter (der har ligget i blød natten over), da falafler med kikærter fra dåse godt kan blive lidt bløde.

Sprøde falafler med fuldkornspita og salat

5 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

15

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Falafler
  • 400 g (tørrede) kikærter skal opblødes i vand i minimum 12 timer – eller brug dem på dåse (2 dåser), vær dog opmærksom på en bløder falafel.

  • en stor håndfuld persille evt. fra frost

  • 2 fed hvidløg

  • 2 l alm. løg

  • 3 tsk spidskommen

  • 1 tsk koriander (kan undlades)

  • 2 tsk salt

  • 3 æg

  • 4 spsk havregryn

  • 2 spsk citronsaft

  • olie til stegning

  • Tilbehør
  • 0,5 iceberg

  • 2-3 gulerødder revet

  • 2 tomater

  • 0,5 agurk

  • 4 stk fuldkornspita

  • Dressing
  • 2 dl fraiche 5%

  • 1 spsk mayonnaise

  • 1 håndfuld persille finthakket

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk sennep

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Falafler
  • De tørrede kikærter sættes i blød i minimum 12 timer. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem.
  • Alle ingredienserne til falaflerne puttes i en blender og blendes til en jævn “fars”.
  • Form små runde ”frikadeller” af farsen og steg dem sprøde og gyldne i lidt olie på en varm pande. Pas på du ikke laver dem for store, så er de sværere at håndtere på panden.
  • Vask og snit grøntsagerne i mundrette stykker, så de kan bruges til pita.
  • Dressing
  • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
  • Lun pitabrødene og server dem med falafler, salat og dressing.

8 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 12 - Sund på budget

  3. Karen Maria

    Hej.
    Kan man ikke stege/bage falaflerne i ovnen? Jeg er ikke så vild med den mados det giver bagefter og så kan man spare på fedtet også
    Kh Karen Maria

    • Britt // Sund på budget

      Det kan du sagtens – jeg ved dog ikke hvor længe de skal have, måske 15-20 minutter?
      Du skal dog være opmærksom på at de ikke bliver lige så sprøde i ovnen som på panden 🙂

  4. Hej Britt

    Jeg har ikke prøvet at lave falafler før så bær over med mig hvis mit spørgsmål er lidt dumt. I opskriften står der ikke noget om færdiglavet fars, men det gør der til gengæld på indkøbssedlen. Er det der står i opskriften, hvis man vælger at lave farten selv eller skal farsen blandes med de ingredienser, der står i opskriften?
    Kh, Christina 🙂

    • Britt // Sund på budget

      Hej Christina. De ting der står er når man laver falaflerne selv. I denne uge er der dog fars på tilbud, så det bruges i stedet for 🙂 God fornøjelse.

  5. Dorthe Larsen

    Har ikke prøvet at lave det før
    Hvor længe skal de ca have på panden?

  6. Vi er lige begyndt at bruge dine madplaner og vi er meget begejstrede. Dejligt at blive inspireret til at prøve noget nyt og det er nemme opskrifter som er lige til at gå til

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*