Lækker kylling i cremet champignonsauce går man aldrig helt galt i byen med. Her er den serveret med rodfrugtmos, men kan også serveres med ris.
Kylling a la creme
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 400 g champignon
- 3 alm løg
- 2,5 dl madlavningsfløde 4%
- 2,5 dl minimælk
- 1 bouillonterning svin el. kylling
- 1 tsk sukker
- salt og peber
- olie til stegning
- lidt kulør
- evt. lidt mel til jævning
Rodfrugtmos
- 750 g knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
- 750 g kartofler
- 1 skvæt minimælk
- salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær kyllingen ud i store stykker ( dette er ikke nødvendigt med inderfilet og lårfilet). Krydr dem med salt og peber. Champignoner rengøres og skæres i skiver. Løgene skæres i ringe.
- Kyllingen steges på en pande ved høj varme i lidt fedtstof. De skal bare lige brunes af på begge sider – ikke gennemsteges.
- Læg kyllingen i et ildfast fad.
- Løgringene steges gyldne på panden. Hæld løgene over kyllingen.
- Herefter steges champignoner gyldne. Når champignogerne er gyldne, hældes madlavningsfløde, mælk, sukker og bouillonterning ved, og saucen varmes igennem.
- Jævn saucen, giv den et lille skvæt kulør (den skal bare være lysebrun) og smag til med salt og peber.
- Hæld champignonsaucen over kylling og løg. Kom fadet i ovnen og steg det i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skræl kartofler og rodfrugter, skær dem i grov tern og kog dem i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartofler og rodfrugter sammen med lidt mælk og salt.
- Servér kyllingen sammen med rodfrugtmosen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hejsa
Der står sukker i ingrediense listen , men hvad skal sukkeret bruges til
Det står i opskriften under punkt 6. 🙂