Kyllingegryde med estragon

Dagens ret, kyllingegryde med estragon er inspireret af en gammel karoline klassiker, kalkungryde. Retten er dog blevet “Brittifiseret” lidt, og som navnet afslører bruger jeg kylling i stedet for kalkun 😉

Kyllingegryde med estragon

3.47 fra 15 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst, optøet
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk estragon tørret
  • 2,5 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og rigeligt peber
  • kulør
  • evt. meljævning
  • olie til stegning

Tilbehør

  • 300 g ris el. grov bulgur
  • 300 g ærter el. grønne bønner
  • 2 porrer

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i mundrette stykker og svits den i 2-3 minutter i en gryde.
  • Tilsæt vand, citronsaft og estragon, og bring retten i kog. Lad retten simre ved svag varme i 10 minutter.
  • Tilsæt fløde, samt salt og rigeligt (frikkværnet) peber. Tilsæt evt. kulør og jævning efter smag.
  • Kog risene som anvist på pakken. Rens porrerne og skær dem ud i stykker af ca. 5 cm. Damp bønner/ærter og porrer i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  • Server kyllingegryden med dampede grøntsager og enten kogte ris eller grov bulgur.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 8 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*