Kyllingegryde med estragon

Dagens ret, kyllingegryde med estragon er inspireret af en gammel karoline klassiker, kalkungryde. Retten er dog blevet “Brittifiseret” lidt, og som navnet afslører bruger jeg kylling i stedet for kalkun 😉

Kyllingegryde med estragon

3 from 11 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400-450 g kyllingebryst, optøet

  • 2 tsk estragon tørret

  • 2,5 dl vand

  • 2 spsk citronsaft

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • salt og rigeligt peber

  • kulør

  • evt. meljævning

  • olie til stegning

  • Tilbehør
  • 300 g ris el. grov bulgur

  • 300 g ærter el. grønne bønner

  • 2 porrer

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mundrette stykker og svits den i 2-3 minutter i en gryde.
  • Tilsæt vand, citronsaft og estragon, og bring retten i kog. Lad retten simre ved svag varme i 10 minutter.
  • Tilsæt fløde, samt salt og rigeligt (frikkværnet) peber. Tilsæt evt. kulør og jævning efter smag.
  • Kog risene som anvist på pakken. Rens porrerne og skær dem ud i stykker af ca. 5 cm. Damp bønner/ærter og porrer i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  • Server kyllingegryden med dampede grøntsager og enten kogte ris eller grov bulgur.

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 8 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*