Denne uges kødfri dag byder på en amerikansk lækkerbisken i form af mac’n’cheese med blomkål og spinat. Jeg har lavet opskriften sundere ved at tilføje fuldkornspasta, blomkål og spinat, og skrue lidt ned for fedtprocenten – det er dog stadig en virkelig lækker ret med masser af cremet ostesauce 😉
Mac’n’cheese med blomkål og spinat
Ingredienser
- 300 g fuldkornspasta
- 1 stort blomkål
- rasp
Ostesauce
- 5 dl minimælk
- 150 g revet cheddarost
- 2 spsk mel
- 1 spsk olie eller smør
- 1 tsk sennep
- 0,5 tsk stødt muskatnød
- 300 g spinat, hakket optøet (vredet for vand)
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kog pastaen som anvist på pakken. Den må gerne have list bid, da den også kommer i ovnen.
- Skær blomkålen i små buketter, og damp dem med lidt salt i 5-10 minutter. Ligesom pastaen, må de gerne have lidt bid.
Ostesauce
- Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
- Tilsæt den optøede vredne spinat, sennep samt cheddarost, og rør det ud i saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Fordel pasta og blomkål i et ildfast fad, og hæld saucen udover. Drys med rasp.
- Bag retten i ovnen i ca. 15 minutter. Servér straks
Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 10 - Sund på budget
Hej Britt,
Jeg kan se at der skal bruges gær, men kan ikke se i hvilken ret det skal bruges i, men går næsten ud fra det er burger rouladen, som det skal bruges til?
Det er til madbrødene søndag 🙂 Der skal ikke gær i rouladen 🙂
Vi kunne rigtig godt lide denne mac’n’cheese hele familien – selv den 6-årige yderst selektive pige! Næste gang tror jeg bare at jeg vil udelade kogningen af pasta og dampningen af blomkål, og så give det mere tid i ovnen – af hensyn til nemhed for min 13-årige og mængden af opvask
Super lækkert.
Mac n’ cheese var et stort hit hos vores søn og hos os andre. Tak 🙂