En simpel vegetarisk ret der varmer i de kolde måneder. Husk at tilpasse chilien til familiens smag 🙂 Retten kan nemt gøres vegansk ved at udelade cheddarosten på brødene.
Mexicansk linsegryde med sprøde ostebrød
Ingredienser
Mexicansk linsegryde
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 4 stængler bladselleri
- 1 peberfrugt
- 1 spsk olie
- 250 g røde linser
- 2 ds hakkede tomater
- 8 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 lime, saften
- chili eller cayennepeber efter smag
- evt. en sjat stærk chilisauce
- salt og peber
Sprøde ostebrød
- 1 stk fuldkornsbaguette
- 100 g revet cheddar
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg, bladselleri og peberfrugt fint.
- Opvarm lidt olie i en stor gryde. Steg grøntsagerne til løgene er blanke.
- Tilsæt linser, hakket tomat, vand, bouillonterning, limesaft samt krydderier.
- Lad retten simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt da røde linser først er u0022spiseligeu0022 når de har kogt minimum 20 minutter. Imens kan du lave ostebrødene
- Smag til med salt og peber, og evt. chili. Server med sprøde ostebrød.
Sprøde ostebrød
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær baguetten i skrå skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og drys dem med revet cheddar. .
- Bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter til osten er smeltet og let gylden.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Denne var er hit hos alle. Vi måtte dog lave den med en porre i stedet for selleri, da Rema var løbet tør. Den 2,5 årige fik en blendet portion med lidt mindre krydderi, og utroligt nok spiste hun op. Hun er ellers ikke til nogle af de grøntsager, der er i, ud over tomat.
Super med madplanerne, har fået ungerne til at prøve noget nyt. Men synes at det er svært at finde en gammel opskrift, for sommetider vil ungerne gerne have et eller andet som vi har fået tidligere.