one pot risret chimchurri kylling

One pot risret med chimichurri og kylling

En anderledes men utrolig nem og lækker risret med chimichurri. Chimichurri er en slags krydret olie/eddike dressing, som hældes i retten til sidst – det smager så lækkert!

one pot risret chimchurri kylling

One pot risret med chimichurri kylling

3.91 fra 21 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling, One pot
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet el. lårfilet
  • 1 spsk olie
  • 500 g tomater
  • 1 alm. løg
  • 2 dl ærter
  • 3 dl ris
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber

Chimichurri

  • 2 spsk raps el. olivenolie
  • 2 tsk balsamico
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk oregano
  • 0,25 tsk spidskommen
  • 0,25 tsk koriander
  • 0,25 tsk chili el. cayennepeber
  • 3 spsk frisk persille, hakket kan undlades
  • 0,25 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
  • Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde, og brun kyllingestykkerne – de skal ikke gennemsteges.
  • Skær løg og tomater i grove terne og hæld det ved kyllingen. Lad det svitse 1-2 minutter.
  • Tilføj ris, ærter, vand og bouillonterning, evt. lidt salt og peber.
  • Bring retten i kog, og lad retten simre i ca. 15 minutter ved middelvarme indtil vandet er kogt næsten ind og risene er møre. Rør undervejs, så den ikke brænder på.
  • Imens retten simre blander du chimichurrien af olie, balsamico, krydderier samt hakket persille.
  • Når vandet er kogt næsten ind, tages gryden af varmen. Læg låg på gryden og lad den trække i 10 minutter.
  • Når retten har trukket vendes chimichurrien forsigtigt i risretten. Smag til med salt.
  • Servér straks 🙂
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

20 Comments

  1. Anita Vestergaard

    Whaaaaaaat, det smager lækkert!

  2. Hej Britt
    Tak for mange gode opskrifter og inspiration.
    Denne ret blev det en suppe for mig. Lader du retten koge uden låg til at begynde med?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg bruger ikke låg 🙂 Du skal lade væsken koge ind, ligesom når du ellers koger ris.

      • Det blev også til en suppe fra mig, modsat når jeg koger ris, haha. Men jeg hældte bare vandet fra til sidst 🙂

  3. Jeg smager overraskende godt
    Jeg brugte færre tomater, istider en rest peberfrugt og et par håndfulde championer – det fungerede rigtig godt

  4. Lærke Steenberg Holk

    skal det simre med eller uden låg?

  5. Jesper Nielsen

    Jeg vil anbefale kun at bruge 5 dl. vand da der er en del væske i tomaterne. Væsken fra tomaterne kan sagtens erstatte de sidste 2 dl. vand. Især hvis der bruge kyllinge bryst filet der er tilsat lage.
    Ellers kan man snildt bruge 30 minutter på at koge den ind, og risene bliver smattede.

  6. Hej tror du det ville fungere at tilføje edamame bønner til opskriften?

  7. Tror du at retten kan genopvarmes?

  8. Emma Jørgensen

    Når der står bouillonterning, hvad menes der så?

  9. Kan varmt anbefales. Fantastisk god smag og det blev ikke spor suppe-agtigt her 😊

  10. Der mangler smag og kraft i krydringen i denne opskrift! 2 ud af 4 ved middagsbordet valgte at spise noget andet, da det var en lidt for kedelig omgang.

3.91 from 21 votes (20 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*