kyllingelår med flødekartofler

Ovnstegte BBQ kyllingelår samt flødekartofler med blomkål og porre

Dagens menu er en rigtig lækkerbisken for hele familien, nemlig krydret bbq kylling og dertil “lette” flødekartofler med blomkål og porrer. Selvom at der bruges fedtfattig madlavningsfløde, så får man stadig en rigtig lækker cremet sauce 🙂

Ovnstegte BBQ kyllingelår samt flødekartofler med blomkål og porre

2 from 11 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

1

hour 
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Kyllingelår
  • 1 kg kyllingelår m. BBQ ovnklare

  • Flødekartofler
  • 0,5 kg kartofler

  • 1 blomkål

  • 2 porrer

  • 5 dl minimælk

  • 250 ml oma madlavningsfløde 4%

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk muskatnød stødt

  • jævning mel og vand

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Flødekartofler
  • Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Blomkålet vaskes og skæres ud i små buketter. Porrerne rengøres og skæres ud i tynde skiver.
  • Opvarm mælk og madlavningsfløde i en gryde sammen med muskatnød, hvidløg, salt og peber.
  • Varm det igennem og jævn saucen med lidt mel og vand. Smag til med salt og peber.
  • Fordel kartofler, blomkål og porrer i stort ildfastfad, og hæld derefter flødeblandingen over.
  • Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
  • Kyllingelår
  • Kom bakken med kyllingelår i ovnen samtidig med kartoflerne, og bag dem i ca. 1 time (som anvist på pakken). Husk at fjerne plastik-emballagen!
  • Servér kyllingelår sammen med flødekartoflerne.

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 44 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*