Panang curry er en rigtig lækker thairet med masser af knald på smagen. Retten laves med rød karrypasta, som kan være ret stærkt i større mængder. Sørg derfor for at tilpasse mængden til familiens smagsløg og chilitolerance 😉
Vegetarisk panang curry
Ingredienser
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 1 spsk olie til stegning
- 1 pk chick free, filet stykker eller lign.
- 400 ml kokosmælk, light
- 1,5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 tsk rød karrypasta
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk frisk ingefær, revet
- 1 lime, saften
- 2 spsk sojasauce
- 1 tsk sukker
- salt
Tilbehør
- 300 g ris
- 1 ps blomkålsris
Sådan gør du
- Skræl hvidløg, løg og gulerødder og skær dem i strimler, hvidløg rives eller presses.
- Peberfrugt skæres i strimler, og bruger du frisk ingefær skæres skrællen af og riv ca. 1 spsk.
- Opvarm olie på en stor pande og svits grøntsagerne ved høj varme til de har taget lidt farve.
- Skru ned til middelvarme og tilsæt chick free – lad det stege med et minuts tid.
- Tilføj vand, bouillonterning, kokosmælk, karrypasta, peanutbutter, ingefær, limesaft, soyasauce og sukker.
- Lad retten småsimre ved svag varme 10-15 minutter.
- Smag til med salt og evt. mere karrypasta. Ønskes en tykkere sauce kan du jævne den en smule.
- Server med ris og blomkålsris. Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
Den lækreste omgang “kylling i karry” Som teenage knægten døbte den
Tak for en skøn opskrift
Hilsen Diana
Kødfri dag, så jeg hældte en dåse kikærter i. Den er så meget på madplanen igen i næste måned.
Jeg er normalt ikke den store fan af karry, men der er jo slet ikke karry i 😉
Kan virkelig anbefales.
Tak Britt for dit store arbejde. Jeg anbefaler dine opskrifter til alle, der gider høre på mig 🙂 – og bruger stort set kun dem i mine madplaner.
Dejligt at det kan bruges 😀
Ja der er i hvert fald ikke gul karry i – personligt er jeg også meget mere til både rød og grøn karry 😛
Tak fordi du anbefaler mig og følger med her på siden 🙂
Rigtig god aften!
Har aldrig været den største fan af vegetarretter, men manden og jeg vil gerne ændre vaner så nu skulle der ske noget nyt i 2023! Den første ret jeg har lavet i år og den smagte vanvittigt godt 😀 Nem at følge og lækker at spise.
Tommel op herfra!