Panang curry er en rigtig lækker thairet med masser af knald på smagen. Retten laves med rød karrypasta, som kan være ret stærkt i større mængder. Sørg derfor for at tilpasse mængden til familiens smagsløg og chilitolerance 😉
Panang curry med kylling
Ingredienser
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 2 spsk olie til stegning
- 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 400 ml kokosmælk
- 1,5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 tsk rød karrypasta
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk frisk ingefær, revet
- 1 lime, saften
- 2 spsk sojasauce
- 1 tsk sukker
- salt
Tilbehør
- 300 g ris
- 1 ps blomkålsris
Sådan gør du
- Skræl hvidløg, løg og gulerødder og skær dem i strimler, hvidløg rives eller presses.
- Peberfrugt skæres i strimler, og bruger du frisk ingefær skæres skrællen af og riv ca. 1 spsk.
- Kyllingen skæres i mundrette bider.
- Opvarm olie på en stor pande og svits først kyllingen kort, og tilsæt grøntsagerne og svits ved høj varme til de har taget lidt farve. Skru ned til middelvarme.
- Tilføj vand, bouillonterning, kokosmælk, karrypasta, peanutbutter, ingefær, limesaft, soyasauce og sukker.
- Lad retten småsimre ved svag varme 10-15 minutter.
- Smag til med salt og evt. mere karrypasta. Ønskes en tykkere sauce kan du jævne den en smule.
- Server med ris og blomkålsris. Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Kan man bruge almindelig karry i stedet for karrypasta?
Det kan du godt, men så bliver det en helt anden ret 🙂 Du kan købe den røde karrypasta billigt i Rema og den holder sig længe på køl, så den vil jeg klart anbefale man bruger.
Virkelig en lækker ret! Mine børn var vilde med den og vil rigtig gerne at den kommer på madplan herhjemme igen Tusind tak!
Virkelig lækker opskrift. Grøntsagerne kan sagtens erstattes af frosne wok Grøntsager og risen af nudler.