Vejret er til gryderetter, hvilket jeg er ret stor fan af, da jeg elsker gryderetter 😛 – særligt mørbradgryde er en af mine favoritter, med masser af smag og cremet sauce, det kan bare ikke gå helt galt.
Mørbradgryde
Ingredienser
- 400 g svinemørbrad
- 1 pk bacon i tern ()
- 115 g cocktailpølser
- 1 bk champignon
- 2 gulerødder
- 1 aubergine
- 1 peberfrugter
- 2 alm løg
- 1 fed hvidløg
- 140 g tomatpure
- 1 bouillonterning
- 4 dl vand
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 2 spsk paprika
- salt og peber
- mel til jævning
- 2 spsk olie til stegning
Tilbehør
- 300 g ris eller grovbulgur
Sådan gør du
- Trim svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i strimler.
- Gulerødder, champignon, aubergine, peberfrugt samt løg og hvidløg rengøres og skæres i tern.
- Svits bacontern i en stor gryde til de er gyldne. Tilsæt mørbrad, løg, hvidløg og champignon og svits det et par minutter.
- Tilsæt resten af grøntsagerne og svits et par minutter.
- Tilsæt vand, bouillon, tomatpasta samt krydderier og bring det i kog. Lad retten simre minimum 15-20 minutter – gerne længere.
- Tilsæt madlavningsfløde og cocktailpølser og varm retten igennem.
- Jævn retten med mel og vand, og smag til med salt og peber.
- Kog risen som anvist på pakken. Servér!
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget
Nu spørger jeg sikkert rigtig dumt her – men hvordan jævner du med mel og vand? Kan man bruge maizena til at jævne med?
Jeg ryster mel og vand sammen i en meljævner 🙂 (du kan evt google) men jo du kan sagtens bruge maizene hvis du er til det.