Er du lige som mig, helt vild med butternut squash, så må du ikke snyde dig selv for denne skønne og simple ret. Jeg bruger gerne frisk pasta til den cremede butternutsauce, og det gør kun retten endnu mere lækker.
Pasta med cremet butternutsauce
Ingredienser
Butternut sauce
- 0,5 butternut
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 100 g flødeost naturel
- 2 tsk timian
- salt og peber
- kogende vand
Tilbehør
- 300 g fuldkornsspaghetti (evt. frisk)
- evt ristet serrano skinke eller et drys parmesan
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær skrællen af butternut squashen og fjerne kernerne. Skær den i grove tern. Løg skrælles og skæres i grove stykker. Fjerne skallen på hvidløgene.
- Kom butternut, løg og hvidløg på bageplade med bagepapir, og bag det hele i ovnen i ca. 30 minutter til de hele er mørt.
- Kom de bagte grøntsager i en blender eller foodprocessor sammen med flødeost, krydderier og lidt kogende vand. Blend det til en jævn sauce og tilsæt det kogende vand lidt af gangen til saucen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og evt. mere peber og timian.
- Server med kogt pasta og evt. parmesan, ristet serrano skinke eller bacon på toppen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n