pita med bønnedeller og salat

Pitabrød med krydrede bønnedeller og græsk kålsalat

Ugens kødfri ret står på disse lækre krydrede bønnedeller med græsk kålsalat og pitabrød. Bønnedellerne er også gode kolde i madpakken 🙂

Pitabrød med krydrede bønnedeller og græsk kålsalat

4 from 15 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Opskrift
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Bønnedeller
  • 200 g 200 hvide bønner, tørrede ca. 500 g når de har stået i blød og er kogt

  • 2 2 æg

  • 2-3 dl 2-3 havregryn

  • 2 2 alm. løg

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • 1 spsk 1 spidskommen

  • 1 spsk 1 paprika

  • 2 tsk 2 salt

  • peber

  • evt. chili eller cayennepeber efter smag

  • olie til stegning

  • Græsk kålsalat
  • 500 g 500 spidskål eller hvidkål fintsnittet

  • 1 1 peberfrugt (grøn) i fine strimler

  • 2 2 tomater i både

  • 0,5 0,5 agurk

  • 1 1 alm. løg i tynde strimler

  • 4 spsk 4 olie, gerne rapsolie eller oliven

  • 3 spsk 3 citronsaft

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 tsk 1 oregano

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 4 stk 4 fuldkornspita

Sådan gør du

  • Bønnedeller
  • De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere.
  • Blend alle ingredienserne til dellerne sammen til en jævn masse. Er farsen lidt for våd, tilføjes mere havregryn.
    Form farsen til små frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.
  • Kålsalat
  • Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
  • Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne trække i minimum 30 minutter.
  • Servér bønnedellerne med lunt pitabrød og kålsalat.

17 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 51 - Sund på budget

  2. Gitte Frandsen

    Hej Britt. Har du prøvet med andre bønner, F.eks, sorte bønner? TAK for dejlig blog og inspiration! Kh Gitte

    • Britt // Sund på budget

      Hej Gitte. Nej det har jeg ikke, men tænker sagtens at det kan bruges 🙂 Og velbekomme, det er dejligt at det kan bruges 🙂 Vh. Britt

  3. Skal der bruges en spiseske fuld spidskommen? Synes det virker som meget 🙂 vh, Louise

    • Britt // Sund på budget

      Ja, veggiedeller smager ikke af så meget i sig selv, så man skal endelig ikke være nærig med krydderierne, så bliver de kedelige 🙂

      • Tak for hurtigt svar jeg glæder mig til at prøve dem og til at udfordre migselv og kæresten i din januar Challenge

    • De her bønnedeller er et HIT herhjemme. Min mand er fan, selvom han normalvis er mere fan af kød… Denne opskrift er ofte vores GO TO, når vi ikke har kød på køl el. frys. De er lækre! Sidst synes jeg de blev for saltede, men det er jo smag og behag.

    • Dejlig ret. Jeg lavede squash-frikadeller til stedet og det fungerede ret godt.

  4. Rikke Stolpe

    Kan dellerne fryses ned??

  5. Når man kun læse forberedelses- og tilberedningstid og handler direkte efter indkøbslisten.. For så at opdage i dag at de tørrede bønner skal stå i vand 100 år og derefter lige 1 år.. Øv!

  6. Ja så kommer der lige et spørgsmål mere fra mig – hvis man køber hvide bønner på dåse er det så fint med dem i tomat? Og skal man så evt. skylle tomatsaften fra?

    • Britt // Sund på budget

      Hvis du skal bruge dem fra dåse skal du finde dem der hedder Butterbeans – dem i tomat kan ikke bruges 🙂

      • Ah ok, tak. Skal de så stadig skylles – de ligger vel i lage? Eller hælder man bare lagen fra?

        • Jeg har forøvrigt noget frosset hvidkål fra forrige uge, hvis jeg nu gerne vil stege det til i stedet – steger man det så frosset eller optøet? Har blancheret det inden frysning.

  7. ALLE herhjemme elsker de her bønnedeller! Også mine børn på 3 og 4, som ellers ikke er vant til bønner eller vegetarmad. Jeg synes de er allerbedst første dag, hvor de er uendeligt sprøde udenpå, og bløde indeni. MUMS! Men jeg må sige at dem der bliver til overs og ligger i køleskabet de følge de dage, de forsvinder altså også

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*