Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 35 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 hamburgerryg
- 1 kg kartofler
- 1 blomkål
Aspargessauce
- 1 ds aspargessnitter inkl. væden
- 25 g smør eller olie
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl kogevand fra hamburgerryggen
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
Ingredienser
Aspargessauce
|
|
Instruktioner
Hamburgerryg
- Læg hamburgerryggen i en gryde, og dæk den med kold vand,
- Kog hamburgerryggen ved svag varme under låg i ca. 25 minutter. Tag gryden af varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i ca. 30 minutter.
Tilbehør
- Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 15-20 minutter alt efter størrelse.
- Blomkål vaskes grundigt og skæres ud i mindre buketter. Blomkålsbuketterne koges i 5-6 min. i letsaltet vand, tages op og holdes lune.
Aspargessauce
- Opvarm fedtstof i en gryde. Tilsæt mel og rør melet ud i fedtstoffet, så det ikke klumper.
- Tilsæt lidt efter lidt vandet fra aspargessnitterne. Når det er brugt op, tilsætter du kogevand fra hamburgerryggen lidt ad gangen indtil saucen har en passende konsistens. Kog saucen i ca. 5 minutter,
- Tilsæt aspargessnitter, og smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Vandet fra hamburggerryggen indeholder en del salt, så hold igen med saltet.
- Server hamburgerryg med kartofler, blomkål og aspargessauce.
Recipe Notes
Pris pr person: 13 kr