Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Sund madplan uge 51, 2023 (inkl. julemiddag)

Halløj, så er der kun 1 uge til juleaften, og vi bevæger os ind i juleugen 🙂 Som jeg har gjort de foregående år, kommer jeg med et bud på en billig julemenu. Jeg ved godt, at de fleste af jer har helt styr på hvad jeres julemiddag skal indeholde, men jeg ved også at der sidder nogen derude som har svært ved, at få det til at hænge sammen økonomisk her i den dyre juletid og jer vil jeg rigtig gerne hjælpe. Julemiddagen er derfor lavet som inspiration til hvordan man kan holde en hyggelig juleaften med god traditionel og budgetvenlig mad uden at det koster en formue.

Prisen for indkøb til denne uges madplan inkl. julemiddag er 590 kr for 2 voksne og 2 store børn 🙂 Planen gælder fra mandag den 18. december tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 17. december og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Medlemsfunktion

Du kan nu blive medlem hos Sund på budget og få adgang til en række nye funktioner. Som standard medlem får du adgang til indkøbslisterne til alle madplanerne, næringsindhold på alle opskrifter, mulighed for at gemme favoritopskrifter, mulighed for at lave dine egne madplaner og få genereret en indkøbsliste hvor du også selv kan tilføje og fjerne varer. Derudover er du også fri for reklamerBliv medlem her og få adgang til alle funktionerne med det samme.


Anbefalinger – Nye kostråd

Planen læner sig op de nye officielle danske kostråd, uden dog helt at nå i mål med de nye anbefalinger kød-området. Det vil sige, at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, bælgfrugter, magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Efter at der i 2021 kom nye kostråd, opfylder planen ikke længere anbefalinger der er lavet på kød, som nu lyder på max 350 g kød om ugen pr. mand – og det er altså både med det du spiser til morgen, frokost og aften der er talt med her. Jeg ved at det er et ret stort skridt for mange, at skære så meget ned på kødet, og det er ikke noget man bare lige gør fra den ene dag til den anden, hvis man er stor kødspiser. Derfor har jeg valgt at bibeholde samme mængde kød i den sunde madplan som tidligere (ca. 400-500 g pr. mand, og et minimum af okse/svin), og i stedet lavet en flexitarisk madplan til dem, der klar til at leve efter de nye anbefalinger. Og er man klar til at sige helt farvel til kødet, er der selvfølgelig også den vegetariske madplan man kan prøve kræfter med 🙂

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.

Læs evt. min vejledning til madplanerne inden du går igang.

Velbekomme og rigtig god weekend!

UGENS SUNDE MADPLAN

Mandag: Grøntsagstærte

Tirsdag: Kyllingehakkebøf m. pasta pesto og varm bønnesalat

Onsdag: Cremet blomkålssuppe med kalkunbacon og fuldkornsbrød

Torsdag: Rugbrød med ovnbagte fiskefileter og grøntsagsstave

Fredag: Spaghetti med kyllinge-bolognese

Lørdag: Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Søndag: Julemiddag: Andesteg og risalamande
(husk at stille anden til optøning i køleskabet 2 døgn før)

Udskriv
4 fra 2 stemmer

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk fuldkornsflutes, 2 stk øko 12 kr
  • 1 pk rugbrød, 500 g 5,95 kr

Frugt og grønt

  • 1 agurk 8 kr
  • 1 blomkål 16 kr
  • 1 broccoli 14 kr
  • 1 bk cherrytomater på stilk, 500 g 20 kr
  • 1 bundt forårsløg 8 kr
  • 2 kg gulerødder 2 x 10 kr = 20 kr
  • 1 kg kartofler 7 kr
  • 2 æbler 2 x 2,50 kr = 5 kr

Frost

  • 1 hel and, 3000 g 99 kr (tilbud)
  • 1 ps hakket grønkål, 450 g 12 kr (tilbud)
  • 1 ps haricots verts, 700 g 12,95 kr
  • 1 ps italiensk grøntsagsblanding (el. pastagrønt), Lækkert og nemt 14,95 kr
  • 1 ps ovnklare fiskefileter, 500 g 18 kr (tilbud)

Køl

  • 2 pk hakket kylling 7-10%, 450 g. 2 x 20 kr = 40 kr (tilbud)
  • 1 pk kalkunbacon i skiver, Den grønne slagter 125 g 15,95 kr
  • 1 pk lurpak, 200 g 7 kr (tilbud)
  • 1 røget juleskinke, 500 g 23,95 kr (tilbud)
  • 10 æg 10 kr (tilbud)

Mejeri

  • 1 buko flødeost, naturel 150 g 23,95 kr
  • 1 cheasy fraiche 5%, 500 ml 17,50 kr
  • 1 liter minimælk 10,95 kr
  • 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 9,95 kr
  • 2 piskefløde 38%, 500 ml 2 x 4,95 kr = 10 kr (tilbud)
  • 1 liter sødmælk 3,50 kr (tilbud)

Kolonial

  • 1 ps fuldkornspasta, 500 g 11,95 kr
  • 1 ps fuldkornsspaghetti, 500 g 8,95 kr
  • 1 pk grødris, 1 kg 10 kr
  • 1 gl grøn pesto 6,80 kr
  • 4 gl kartofler i glas, 425 g 4 x 7,90 kr = 32 kr
  • 1 kt kirsebærsauce, vendelbo, 500 g 5 kr (tilbud)
  • 1 ps mandler, knaseriet 100 g 9,89 kr
  • 1 gl rødkål u. sukker 12,95 kr
  • 1 ps svesker uden sten, 200 g 8 kr (tilbud)
  • 1 ds tomatpure, 140 g 3,95 kr
  • 1 vaniljestang 34,95 kr

Noter

590 kr*

*Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.

Udskriv
No ratings yet

Basislager

Ingredienser

  • balsamico
  • citronsaft
  • fuldkornsmel
  • havregryn
  • hvedemel
  • hvidløg
  • kulør
  • løg
  • olie
  • remoulade
  • sukker

Krydderier

  • basilikum
  • bouillonterning
  • chili el. cayennepeber
  • laurbærblade
  • muskatnød
  • oregano
  • paprika
  • salt og peber
  • timian
  • vaniljesukker

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*