Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 60 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 2 gulerødder revet
- 1,5 dl rasp
- 2 dl minimælk
- 400 g hakket svinekød maks. 10% fedt
- 1 løg revet
- 1 æg
- 1 tsk salt
- peber
- 1 pk bacon i skiver
Bagte rodfrugter
- 1 kg kartofler
- 500 g blandede rodfrugter fx. rødbeder, knoldselleri, pastinak, persillerødder, osv.
- 4 store gulerødder
- 1,5 spsk olie
- 1 tsk salt
- peber
Sauce
- sky fra stegen
- 1,5 spsk hvedemel
- 1 dl vand
- 1 bouillonterning svin el. kylling
- sovsekulør
- evt. balsamicoeddike eller ribsgele
Ingredienser
Bagte rodfrugter
Sauce
|
|
Instruktioner
Forloren hare
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skræl og riv gulerødder og løg. Rør det sammen med de øvrige ingredienser - hold 1,5 dl mælk tilbage. Form farsen til et "brød" i et smurt ildfast fad.
- Læg baconskiverne over haren. Hæld 1,5 dl mælk ved stegen.
- Bag haren i ovnen i ca. 1 time. (Vent med at sætte haren ind til du har gjort rodfrugterne klar.)
Rodfrugter
- Skræl kartofler, rodfrugter og gulerødder. Skær kartofler og grønsagerne i stave. Hvis du har rødbeder, så læg dem i et fad for sig og bag dem ved siden af det andet.
- Vend kartoflerne og grønsagerne med olie, salt og peber. Fordel det på bagepapir i en bradepande.
- Bag kartofler og grøntsager ved 200 grader i ca. 1 time.
Sauce
- Si skyen fra stegen over i en gryde. Tilsæt vand og bouillon.
- Ryst melet med vand og rør det i. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag gerne sovsen til med lidt balsamico og/eller ribsgele hvis du har.
- Giv evt. sovsen lidt kulør.
Recipe Notes
Pris pr. person: 14-15 kr