Forloren hare med bagte rodfrugter

Print Recipe
Forloren hare med bagte rodfrugter
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 gulerødder revet
  • 1,5 dl rasp
  • 2 dl minimælk
  • 400 g hakket svinekød maks. 10% fedt
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 pk bacon i skiver
Bagte rodfrugter
  • 1 kg kartofler
  • 500 g blandede rodfrugter fx. rødbeder, knoldselleri, pastinak, persillerødder, osv.
  • 4 store gulerødder
  • 1,5 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • peber
Sauce
  • sky fra stegen
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning svin el. kylling
  • sovsekulør
  • evt. balsamicoeddike eller ribsgele
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 gulerødder revet
  • 1,5 dl rasp
  • 2 dl minimælk
  • 400 g hakket svinekød maks. 10% fedt
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 pk bacon i skiver
Bagte rodfrugter
  • 1 kg kartofler
  • 500 g blandede rodfrugter fx. rødbeder, knoldselleri, pastinak, persillerødder, osv.
  • 4 store gulerødder
  • 1,5 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • peber
Sauce
  • sky fra stegen
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning svin el. kylling
  • sovsekulør
  • evt. balsamicoeddike eller ribsgele
Instruktioner
Forloren hare
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skræl og riv gulerødder og løg. Rør det sammen med de øvrige ingredienser - hold 1,5 dl mælk tilbage. Form farsen til et "brød" i et smurt ildfast fad.
  3. Læg baconskiverne over haren. Hæld 1,5 dl mælk ved stegen.
  4. Bag haren i ovnen i ca. 1 time. (Vent med at sætte haren ind til du har gjort rodfrugterne klar.)
Rodfrugter
  1. Skræl kartofler, rodfrugter og gulerødder. Skær kartofler og grønsagerne i stave. Hvis du har rødbeder, så læg dem i et fad for sig og bag dem ved siden af det andet.
  2. Vend kartoflerne og grønsagerne med olie, salt og peber. Fordel det på bagepapir i en bradepande.
  3. Bag kartofler og grøntsager ved 200 grader i ca. 1 time.
Sauce
  1. Si skyen fra stegen over i en gryde. Tilsæt vand og bouillon.
  2. Ryst melet med vand og rør det i. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag gerne sovsen til med lidt balsamico og/eller ribsgele hvis du har.
  3. Giv evt. sovsen lidt kulør.
Recipe Notes

Pris pr. person: 14-15 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*