Græsk farsbrød m. kåltzatziki og kartoffelbåde

Print Recipe
Græsk farsbrød m. spidskålstzaziki og kartoffelbåde
Region Græsk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • olie
  • citronsaft
  • rosmarin
Farsbrød
  • 450 gram hakket svinekød 3-7%
  • 1 løg revet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod revet
  • 1 rød peberfrugt hakket fint
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk timian
  • 0,5 tsk. rosmarin
  • 0,5 tsk Oregano
  • peber
Spidskålstzatziki
  • 500 g spidskål eller hvidkål
  • 2,5 dl cheasy fraiche
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Region Græsk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • olie
  • citronsaft
  • rosmarin
Farsbrød
  • 450 gram hakket svinekød 3-7%
  • 1 løg revet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod revet
  • 1 rød peberfrugt hakket fint
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk timian
  • 0,5 tsk. rosmarin
  • 0,5 tsk Oregano
  • peber
Spidskålstzatziki
  • 500 g spidskål eller hvidkål
  • 2,5 dl cheasy fraiche
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, samt 1 spsk citronsaft, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir.
  3. Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter (vent evt. med at smide dem i ovnen, til at du har lavet farsbrødet).
  4. Riv løg, hvidløg og gulerødder, og hak peberfrugten fint. Rør ingredienserne til farsbrødet sammen. Pensel et ildfastfad med lidt olie og form farsen til et brød i fadet.
  5. Farsbrødet bages i ovnen ca. 45 minutter.
  6. Imens farsbrød og kartofler er i ovnen kan du lave kåltzatziki. Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises. (Kålen kan vædde lidt, så rør salaten igennem inden servering).
Recipe Notes

Pris pr. person: ca. 13-16 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*