Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 240 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Gammeldags oksesteg
- 500 g oksegrydesteg
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stor gulerod
- 2 spsk fedtstof
- 3 dl vand
- 2-3 laurbærblade
Tilbehør
- 500 g kartofler
- 500 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
- 1 dl minimælk
- salt og peber
- 700 g haricots vertes
Ingredienser
Gammeldags oksesteg
Tilbehør
|
|
Instruktioner
Gammeldags oksesteg
- Kødet brunes i en stor gryde med lidt fedstof og drysses med salt og peber.
- Løgene og gulerødderne skrælles og skæres i grove stykker. De tilsættes sammen med pillede hele fed hvidløg og brunes kort.
- Vand og laurbærblade hældes ved, og kødet småsimre under låg i ca. 2-3 timer til det er mørt. Tilsæt ekstra vand efter behov, gryden må ikke koge tør, da du skal bruges det saucen. Har du en sjat øl eller rødvin, kan du også bruge det som vædde ved stegen - det giver en super sauce.
Rodfrugtmos
- Rodfrugter og kartofler skrælles og skæres i grove tern. Kom ternene i en gryde og tilsæt vand så det lige dækker.
- Kog kartofler og rodfrugter mører (uden salt), ca. 20 minutter. Når de er færdige, tages 1 dl af koge vandet fra til saucen.
- Kartofler og rodfrugter moses sammen med lidt mælk samt salt og peber.
- De grønne bønner dampes som anvist på pakken.
Sauce
- Si skyen fra stegen og tilsæt 1 dl kogevand fra rodfrugterne.
- Tilsæt balsamico og sukker, Og jævn saucen og giv den kulør.
- Smag saucen til med rigeligt salt og peber.
- Skær stegen i skiver og server den med mos, bønner og sauce.
Recipe Notes
Pris pr person: 15-18 kr